woensdag 7 oktober 2015

Een uitdaging, maar anders dan verwacht!

Op 2 september schreef ik een bericht over uitdaging. Daarin had ik het over hoe de Antique Wedding Sampler een uitdaging zou zijn vanwege de broderie perse. Maar nu ik twee blokjes gemaakt heb, en de derde klaar ligt... weet ik wel beter! Eerst maar een totaal plaatje van de huidige stand van zaken:


Blok 3 maakte ik bij gebrek aan achtergrondstof als eerste en leek geen probleem. Niet helemaal waar, wat dat sterretje in het midden met het rondje bleek een voorproefje wat ging komen. Het zit ook eigenlijk meteen al verkeerd (sssttttt...) want het had niet met de puntjes precies in het midden moeten zitten. Het midden van het blauwe cirkeltje was eigenlijk het middelpunt, het zit dus een beetje gedraaid.


Toch mag het lekker blijven zitten. Maar het was een mooie oefening voor blok nr 1.  Eerst moesten er kleine mini-puntjes op de bruine punten geappliqueerd worden. Dat staat er dan zo makkelijk in het boek, maar bleek al een echte uitdaging.  Ik wil dan wel scherpe rechte puntjes en precies in het midden. Zo ook bij de bruine uitstekende punten... zo recht mogelijk graag! Dat is niet bij elk bruin puntje 100% gelukt hoor. En de roze cirkels moeten ook nog doorlopen want anders heb je geen echte cirkel. 


Van alles geprobeerd om dit allemaal netjes voor elkaar te krijgen. De kleine puntjes heb ik geplakt rondom dik papier en daarna geappliqueerd. Met wat hulplijnen op de achterkant kreeg ik het hele zaakje precies op de juiste plek. Het in elkaar naaien van de ring was geen punt, alhoewel het wel handig is als je op de bruine punten van de ster precies aantekent waar de roze cirkel moet eindigen. Daarna moet je dus de cirkel op de ondergrond appliqueren. Oef! Zelfs een kartonnen hulpmal bleek niet handig. Uiteindelijk heb ik alles netjes omgeregen en op de juiste plek gespeld.


Dat bleek voor mij het best te werken. Alles is nu toch zo rond mogelijk, alhoewel... over het middelste cirkeltje ben ik niet helemaal tevreden. Als het me blijft storen ga ik het eraf halen en erop appliqueren.

Daarna kwam de broderie perse keuze. Bleek niet zo'n groot probleem! Samen met de kleine blauwe rondjes (met dank aan de malletjes van perfect circles werden die wel perfect rond), en de mooie bloemen uit de voc lijn van Petra Prins vind ik het een mooi totaal plaatje.Tadaa!!!
Blok 1!


Inmiddels ligt ook blok 2 klaar om gemaakt te worden, op het midden sterretje na. Ik heb besloten om dit eerst maar in elkaar te naaien en dan te besluiten welk pittig stofje het midden mag opfleuren.


Tot zover mijn gestoei met allerlei uitdagingen. 
En vinden anderen de Nearly Insane zo knap gemaakt... DAT WAS EEN EITJE!

Liefs, Nathalie

(ps... volgende keer mijn 250e blogbericht, speciaal dus!)

4 opmerkingen:

 1. Your Antique Wedding Sampler is off to a beautiful start!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In 2013 heb ik op de quilttentoonstelling in Nantes met mijn neus en camera boven deze quilt gehangen. Zoveel foto's ervan gemaakt want deze wou ik ook maken. Zo'n schitterende quilt!! Als iemand als jij met zoveel appliqueer ervaring zo'n eerlijk blogje schrijft dan moet ik toch maar met de voetjes op de grond blijven staan. Dit is nog niet voor mij weggelegd. Eerst nog veel oefenen op scherpe puntjes hihi! Ben heel benieuwd naar het vervolg van deze quilt.......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stoeien met de patronen van Di Ford, ik ben er bekend mee. Wat een meester-quiltster is zij toch, als je met haar patronen aan de slag gaat dan merk je dat wel. Maar het resultaat is top hoor! En de AWS , oh, die zou ik zo graag willen maken, maar .... de Phebe en de Morrell liggen hier ook nog in stukken...... heel veel succes met het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wonderful block, how delicate the pieces.
  Greetings,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen