zaterdag 10 oktober 2015

250 blogberichtjes - dat vraagt om iets bijzonders!

Op 23 augustus 2010 startte ik met bloggen... en nu, ruim vijf jaar later, wordt dit mijn 250e blogbericht! Hoe bijzonder!

Ik maakte in die vijf jaar een hele rits aan quilts. Ik was toen net in maart 2010 gestart met mijn 1e handgemaakte quilt, de Antieke van Guute, hier in huis de slingerrandjesdeken genoemd door de kinderen.  Inmiddels slapen DH en ik er al weer jaaaaaaaren onder.


Daarvoor had ik alleen nog maar wat lappendekens met de machine in elkaar genaaid. Die worden trouwens nog steeds erg gewaardeerd en komen op koudere avonden (nu al dus...) tevoorschijn. Zo'n flanelleke daar kijk je heerlijk tv onder!


Dus eigenlijk konden jullie mijn hele 'echte' quiltleven en ervaringen volgen via dit blog. In 2010 startte ik ook met de Angels Story. Nog nooit had ik geappliqueerd, en echt alles, ja alles was nieuw. Ik deelde met jullie mijn twijfels, mijmeringen en keuzes. Soms kreeg ik van jullie hele belangrijke tips en reacties, maar vaak was het voor mezelf al goed genoeg om het van me af te schrijven en er op die manier over na te denken.
Soms ben ik nogal eens eigenwijs... en doe toch lekker mijn eigen ding.


De Winding Ways werd gemaakt, nog steeds een hele dierbare quilt, die ik als achtergrond voor dit blog gebruik, al jaren. Wat een geweldig patroon is dit. En wat leuk om met zoveel lapjes te mogen werken. Ik kreeg er zelfs spontaan van bloglezeressen toegestuurd, wat LIEF! Dat maakt deze quilt voor me extra bijzonder, nog altijd...Nog zo'n bijzondere voor mij, de kliekjesquilt. Ik werd netjes op de vingers getikt door een lieve bloglezeres. Wat een naam voor zo'n prachtige quilt! Die verdiende iets beters... maar het blijft voor mij mijn geweldige, fantastische dierbare kliekjesquilt. Ik ben er dol op!


Tja, ik kan nog wel een poosje doorgaan met de plaatjes. Maar die kennen de meesten van jullie natuurlijk al lang.... Dus doe ik dat maar niet... toch?


Wat dan wel!?
Nou, een jubileum vraagt om een cadeautje.
Dus... laat een gezellig bericht hieronder achter. Als je een cadeautje wilt, kies dan je kleur en start daarmee je reactie. Dus kies je voor Rood:


Of kies je voor blauw...


of liever voor Broderie Perse (BP)


Laat het me maar weten. Uit alle lieve berichtjes worden drie winnaressen gekozen die 3 f8's van me toegestuurd krijgen.

En ondertussen? Quilt, pruts, twijfel, schrijf, patch ik lekker door. Hopelijk vinden jullie dat niet erg!
Moet eerlijk zeggen dat deze quilt ineens toch wel erg verslavend is. En ja. LUIE broderie perse, dat wel... maar het past deze quilt Geweldig vind ik zelf!

Liefs, en ik hoor graag van jullie allemaal!
Aanstaande woensdag is de trekking...
Nathalie

34 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je 250ste blogje en het is altijd leuk om te lezen. Als ik mag kiezen zou ik voor rood gaan.
  Groetjes aubphg at hotmail dot com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag is ROOD! Van harte met je blog! Ik lees altijd graag met je mee, je stijl past goed bij de mijne. Ik vind vooral je Winding Ways zo dapper, zoveel ronde vormen. Ronde vormen vind ik nog altijd het lastigst. Maar wat levert de juiste kleurkeuze een fantastisch secundair patroon op, bij deze quilt. Ik hoop dat je nog heel lang blijft bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte met je 250e blog. Ik zie prachtige quilts voorbij komen. Ik ben zelf in 2013 begonnen met bloggen en quilten. Aantal blogjes komen in de buurt, maar aantal quilts niet. Ik ben te vinden onder dientjes@blogspot.nl. Je hebt mooie stoffen uitgezocht. Ik ga voor blauw. Ik hoop nog lang wat van je te lezen. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. You've made some amazing and beautiful quilts! I look forward to seeing your Antique Wedding Sampler. It looks lovely already!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat met dit gezellige blog waar heel veel mooie quilts op te zien zijn. Ik geniet altijd van al dat mooi's even een rustpunt op een dag om te kijken naar alles en even weg te dromen.
  De Antiek van Guute is ook mijn topper heerlijk warm op bed en genieten van al die kleuren.
  De quilt Winding ways staat als eerste op mijn lijstje om te maken voor mijn kleinzoon, vandaar dat ik kies voor blauw maar eerst moet mijn quilt "Tante Sara" af.
  Ik wens je nog heel veel quilt plezier toe.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kies voor rood! Ik hoop dat je nog lang doorgaat met bloggen, want ik vind het erg leuk om met je mee te lezen. Je hebt hele mooie quilts gemaakt!
  Groetjes, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik dat overzichtje zo bekijk dan heb je je blognaam echt niet gestolen. Wat een mooie quilts zijn er al vanonder dat naaldje vandaan gekomen. Wat ik hier ook altijd zo leuk vind is dat je ons mee neemt in jouw denkproces. Je zoekt en blijft zoeken naar oplossingen en weer betere oplossingen. Heel leuk en dikwijls verrassend om te volgen! Een van mijn favorieten is Catootje. Wat een leuke vondst is dat kantje toch. Maar de quilt (in wording) die mijn hart helemaal veroverd heeft is de trips
  around the world. Op de foto's lijkt het vierkantje echt véél groter dan het in werkelijkheid is. Echt knap gedaan! Ik hoop dat je nog héél lang zal bloggen............

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hartelijk gefeliciteerd met je 250 ste blogje. Ik kom altijd bij je kijken en lezen want je staat bij mijn favorieten aan de zijkant van mijn blog maar ik reageer eigenlijk nooit. Ik ben weg van al je prachtige quilts maar de winding ways is nog steeds mijn favoriet.
  Ik wil graag meedoen en om het makkelijk te maken, ik ben overal blij mee.;))
  Hopelijk blijf je nog lang bloggen en ik blijf beslist lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte gefeliciteerd met het jubileum van je mooie blog..... heerlijk om je quilts te bekijken..... de één nog mooier dan de ander.... je Antique is geweldig! Ik heb haar nog steeds onder handen, zou heerlijk zijn als ze ooit zo mooi als de jouwe mag worden......
  Tja als je op m'n blog kijkt weet je dat ik dol op blauwtjes ben...... daar kun je me voor wakker maken.....
  Op naar je volgende 250 inspirerende logjes,
  Steekjesgroetjes van huis tot huis, Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. You have made such a lot of beautiful quilts!!
  It´s always fun to read your posts!
  I would like the red ones , if I would be so lucky to win.
  Silke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nathalie, van harte proficiat met je 250e blogje. Ik quilt nog niet zo erg lang maar jouw blogjes inspireren me om stug door te gaan. Omdat ik tzt dolgraag de Antique wedding sampler wil maken ( het boek van Di ligt klaar...) zou ik graag mee wilen dingen naar de broderie perse lapjes.
  Hartelijke groet,
  Wilma Rutten
  Goirle

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Congratulations! I've only been following you for about a year, but I love your work. Especially the beautiful leftovers quilt! What a fabulous use for your leftovers.:) So glad I found your wonderful blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ROOD....vanaf het eerste blogje over je Winding Ways denk ik ....ja,die in het rood.
  Patroon ligt al tijdje klaar.
  En met je jubileumsblogje van harte en dat er nog vele mogen volgen.
  Blijf graag terugkomen bij je.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Broderie perse. Wat een mooie quilts maak je en wat leuk dat je erover blogt! Ik geniet er van en ben benieuwd naar het vervolg van de Antique Wedding Sampler!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Broderie perse; ook ik had startproblemen met deze techniek, had er niet zoveel mee... Maar de liefde groeide en het is een geweldige techniek, die spannend te verwerken is in quilts. En dat gaat bij jou vast ook gebeuren! En wat een prestatie, zoveel blogberichtjes, maar met zoveel geweldige quilts, die je inmiddels gemaakt hebt, waren de berichtjes stuk voor stuk de moeite van het lezen en vooral het bekijken waard. Op naar de volgende 250 en de volgende quilts, met ongetwijfeld een vleugje broderie perse...
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gefeliciteerd met je 250e blog. Kijk elke keer weer met bewondering naar je prachtige quilts. En wij vinden het helemaal niet erg dat je lekker verder gaat hoor, Kunnen wij binnenkort weer zo'n gezellig blogje van je lezen met nieuwe vorderingen. Heel veel succes met de AWS. Ik zou graag mee willen loten voor de broderie stofjes, voor mijn verzameling voor de Sarah Morell quilt, het zusje van jouw AWS. Ik hoop nog heel veel nieuwe blogjes van jouw hier te mogen lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wow, wat een prachtige quilts heb je gemaakt en veel!!! Dat in maar 5 jaar. Gefeliciteerd met je 250ste blogbericht!!!Super!
  Ik kies voor rood, mijn favoriete kleur, al moet ik zeggen dat blauw ook erg mooi is! Maar voor mij dus rood!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gefeliciteerd met je 250e Blogje. De antieke is omkijk topper.
  Voor de verloting kies ik voor blauw.
  Groetjes Erica uit de Beemster.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Blauw........voelt wat vreemd om m'n berichtje zo te beginnen, maar van harte gefeliciteerd met dit jubileum!! Jouw Angels Story is mijn favoriet, zelf heb ik het boek al gekocht en al flink wat stofjes ervoor verzameld, maar er zijn nog meer wachtenden in de rij. Hoop dat je nog lang doorgaat met bloggen, je bent een inspiratie voor velen! Groetjes, Mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Proficiat. Elke keer, dat ik je blog lees, kijkt de winding ways quilt me uitdagend aan. Erg mooi vind ik die.
  Wie weet, ooit nog een keer, maar eerst mijn blauw met witte SBS quilt, waarvoor ik de blauwe lapjes kies.
  Ik hoop dat ik nog vele van je quilts mag zien groeien tot een affe quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Congratulations on 250 posts. I have only recently discovered your blog but find your posts and projects very inspiring. I adore the winding ways quilt background and feel tempted to try it myself......more for the to-do list. Beautiful prizes and I would be very happy with either the red or blue, both lovely. X

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Blauw. Leuk Nathalie om dit te lezen, ik vind dat je hele mooie quilts maakt, helemaal mijn stijltje ook, en in combi met je hang naar brocante waar ik me ook helemaal in kan vinden, maakt het dat ik je blog graag lees. Ik zou je zo als mijn buurvrouw willen hebben, hahahaha. Ga zo door zou ik zeggen, ik kijk uit naar je volgende berichtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wow, wat een prachtig overzicht van je quilt geschiedenis!
  Altijd leuk als er een mooi verhaal aan een quilt verbonden kan worden.
  Gezien ik de laatste tijd niet zo veel tijd meer heb om te quilten en ik nog meer dan genoeg voorraad heb, laat ik de lapjes aan iemand die ze beter kan gebruiken, maar het is wel een mooi gebaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gefeliciteerd! En wij ook met het feit dat wij steeds maar weer leuke verhaaltjes en mooie foto's te zien krijgen. Thanks

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Blauw :0)) ik hou van jou ; 0) Voor de SBS voor de blauwe Vingwehoedjes ...
  Maar vooral GEFELICITEERD met je 250 e blogbericht !
  Het is genieten van je lapjes en Quilts (in wording) en verhaaltjes erbij
  (Je laat er echt niet teveel zien hoor ;0l en ik ken je blog nog niet vanaf het begin ...)
  maar dan nog is het leuk om weer eens terug te zien !
  Veel plezier met vele volgende berichten gewenst ! Het delen met elkaar, nieuwe quilt/blogsters over de hele wereld te kunnen volgen blijft bijzonder vind ik :0))
  lapjes blijven verrassen :0))

  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een prachtige quilts heb je gemaakt. Ik lees de verhalen graag. Zelf raak ik vaak verloren in het proces en vergeet dan tussenfoto of de afwegingen op te schrijven. De winding ways is mijn favoriet, die wil ik ook nog wel eens maken, maar dat kan nog even duren. De rode lapjes zou ik graag winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Blauw !
  Wat een mijlpaal, 250 blogberichten ! Van harte gefeliciteerd !
  Ja, zo'n blog is ook een soort dagboek, waarin je van alles vertelt over je quilts.
  Jouw Winding Ways blijft mijn favoriet ! Het is ook zo'n mooi patroon !
  Maar ook je andere quilts zijn mooi, bijzonder of origineel.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Vijf jaar is snel voor bij . Als je dan je eigen verhaaltjes van bloggen terug lees is er ook veel gebeurt. Je hebt een mooi kleurgebruik voor je quilts, en wat zo mooi is je gaat ook je eigen quilt gang!
  Als ik zou mogen kiezen zou ik voor de broderie perse gaan, wan ook ik wil de ANTIQUE WEDDING
  van Di Fort nog een keer maken. Nog veel blog plezier. Ik kom geregeld langs om te kijken wat je aan maken bent en zo inspiratie op doen.
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Gefeliciteerd met je 250 ste blogbericht.
  Wat gaat de tijd dan toch snel.
  En dan zie ik toch the Windingsways weer, ik heb van jou toen het patroontje gekregen.
  Ik heb een stuk of 20 blokken af en 20 blokken geknipt liggen, moet hem toch maar weer eens gaan oppakken want hij blijft mooi!
  Ik ga voor de Broderie Pers, heb het patroon van de Antieke Wedding ook liggen, ooit wil ik hem toch wel eens maken.
  Hopelijk ga je nog lang door met je blog, je kleuren inspireren!
  groetjes Merian

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Allez j'ose ! je choisis bleu ! je viens régulièrement ici sur votre blog car je vois toujours de très très beaux ouvrages ! Continuez de bloguer les quilteuses adorent cela . Amitié

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Rood kies ik voor mijn vingerhoedjes!

  Ik bewonder jouw manier van werken: steeds zoekend naar de juiste kleur, de mooiste rand, steeds bezig met het oplossen van probleempjes die het ontwerpen van een quilt met zich meebrengen, nooit kiezen voor de gemakkelijkste weg en dan denk ik soms " waar haal je de moed vandaan" en dan ineens, als de quilt klaar is,is daar het prachtige resultaat en zie je dat al dat denkwerk en geduld de moeite méér dan waard is geweest.
  De aller- aller mooiste quilt vind ik de Kliekjesquilt. Die heeft alles wat een quilt hoort te hebben: de warmte van de kleuren, harmonie, hergebruik van "oude" restjes die gelukkig niet in een plastic tasje achterin een kast zijn terecht gekomen, maar een heel mooi plaatsje hebben gekregen, de zorgvuldige manier en de liefde waarmee alles in elkaar is gezet, kortom, een prachtexemplaar!
  Misschien komt er nog eens een dag dat je ergens in het land op een show and tell jouw quilts laat zien. Ik zou ze erg graag eens van dichtbij willen bekijken!
  Gefeliciteerd ook met je 250e berichtje, ik hoop dat er nog veel zullen volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Nou, ik weet niet waar ik moet beginnen hoor. Ik doe ook niet mee voor het cadeautje, hoewel ik dat wel een heel leuk gebaar vind. Ik draai nog niet zo lang mee, maar wat ik van jou gezien en gelezen heb, raakt mijn pas ontloken quiltershart wel heel erg. Misschien zijn het de stoffen die jij kiest, je intense manier om in je werk wat je bezighoudt te uiten. Ik weet het niet. Ik weet wel dat ik ze allemaal erg bewonder. En als ik moet kiezen, dan is het voor mij ook de kliekjesquilt. Dat vind ik een heel bijzonder geheel geworden. De mandjesrand vind ik er ook zo mooi bij.
  Dat jij nog maar vijf jaar bezig bent met deze hobby, verbaast me. Wat heb je dan al veel gedaan in die jaren. En meteen al van die grote projecten. Wow. Dat geeft mij hoop weet je dat? Omdat ik nu al niet meer de jongste ben, denk ik dat ik niet genoeg jaren heb om deze kunst helemaal uit te diepen. Maar blijkbaar is het mogelijk om in een aantal jaren al heel veel te leren.

  Voor mijn kleur kies ik blauw
  groetjes van Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Gefeliciteerd met je 250e blog ! Ik geniet van je blog. Elke x weer. Ik kies blauw. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Natuurlijk als eerste gefeliciteerd met je 250e blogbericht! Mooie mijlpaal. Ik kom hier al een hele tijd regelmatig langs. Wat een lief gebaar om iets weg te geven. Als ik mocht winnen mag je me verrassen, ik vind al je pakjes prachtig! Op naar de 500 berichten en vele vele prachtquilts erbij!
  groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen