woensdag 14 oktober 2015

AWS-maar dan natuurlijk anders! en... de winnaars!

Allereerst wil ik iedereen Super, nee... SUPER bedanken voor alle lieve en mooie woorden die jullie geschreven hebben! Ik word er bijna verlegen van. En dan te bedenken dat je zo'n blog eigenlijk vaak schrijft als dagboek, om je eigen gedachten te kunnen ordenen... Zo leuk om te lezen dat jullie dit OOK NOG zeer waarderen, plezier aan beleven, en het leuk vinden om mijn gekke gedachtes over mijn quilts te volgen. Niet normaal eigenlijk! In elk geval beleef ik er zelf ook erg veel plezier aan, dus ga ik gewoon lekker door. 

Zie hier blok 4 van de AWS. Best een eitje om te maken, gewoon lekker patchen en wat appliqueren, niks moeilijks aan! Wel veel werk en een leukerd, vooral omdat ik weer lekker kon puzzelen met de stofjes. Ook merk ik dat ik deze quilt zorgvuldig knip, zo lopen als je goed kijkt alle streepjes van de vier sterretjes netjes dezelfde kant op.


Een totaalplaatje voor het beeld tot nu toe!


En het kon niet uitblijven. Ook deze quilt wil ik Anders. Het origineel meet namelijk zonder randen 1.90 in het vierkant. Met randen, afhankelijk van hoe breed je die kiest, kom je dan op 2.10 in het vierkant uit. Da's weer zo'n maat die ik niet lekker vind. De Nearly Insane is net ietsje groter, maar ook dat is al een twijfelgeval. Voor mij is een deken om lekker onder te kruipen, niks voor aan de muur, en ons bed is geen twijfelgeval  twijfelaar maar een list-jumeaux. Dus moet ie groter! De Insane heeft me wel geleerd dat ik in dit geval beter maar een goede planning kan maken. Je maakt namelijk schuine banen, en als je graag alles huppekee aan elkaar maakt kun je maar beter even van te voren nadenken. Dus heb ik op het www de foto van het origineel van heel vroeger erbij gepakt, da's namelijk de wedding album quilt van Charlotte Gillingham. Dat modelletje sprak me nou niet direct aan, maar enkele blokken wel. Als ik er 7 extra teken dan wordt de quilt 2.50x2.10, en laat ik dat nou Perfect vinden!Zie hier het resultaat. Ook in de andere blokken is geknipt en geschoven zoals de oplettende kijker misschien ziet. Volgens mij komt het zo goed!

En dan... de prijsuitreiking!
Ik heb netjes een lijstje gemaakt per kleur, en daarna de namen op briefjes in een pot gedaan. Wel zo eerlijk.


 De blauwe lapjes zijn voor... Patricia van quiltsathome


 De rode lapjes zijn voor Ineke van Artineke


 Goh zo leuk dit weggeven!
De Broderie Perse lapjes zijn voor Ageeth van me-and-my-needle
Heb je prijs?
Stuur dan even een mailtje met je adresgegevens naar mij

Tot de volgende keer!
Liefs, Nathalie

13 opmerkingen:

 1. Wat??? Lees ik het goed??? Heb ik echt gewonnen??? Wat ontzettend leuk, zo lief, ben er zo superblij mee!!! Lieverd, je blok is zo prachtig, ben gewoon niet uitgekeken, zo mooi!!!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan je e-mail adres niet vinden ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het berichtje van Nathalie even op 'mij' klikken in de zin 'Stuur dan even een mailtje naar mij'.

   Verwijderen
 3. Helemaal leuk hoor, de prijswinnaars en wat jij uiteindelijk met de AWS gaat doen! Klasse.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. This is just such a wonderful quilt, love looking at the pictures over and over.
  Greetings,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was helemaal aan het genieten van deze blogpost, met je geweldige AWS, die al zo vergevorderd is.
  En het toevoegen van blokken voor een fijnere maat, maakt hem alleen maar nog mooier. En dan lees ik zomaar, helemaal onderaan, dat ik de broderie perse-lapjes heb gewonnen!!! Wat een geweldige verrassing! Ik ga er heel zuinig mee zijn en er een mooie bestemming voor verzinnen (ooit ook de AWS misschien?), want ik vind ze prachtig. Maar ik moet eerlijk zeggen, dat het lezen van jouw blog en het genieten van jouw supermooie werk ook altijd weer een klein cadeautje is, Nathalie! Ik heb je een mailtje gestuurd. Lieve groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een uitdaging, groter maken maar dan ook passende blokken vinden. Ik vind het knap.
  En gefeliciteerd Ageeth en patricia. Patricias kleurtjes:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige blokken met weer van die heerlijke stofjes. Om van te smullen!
  groetjes van Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Felicitaties voor de winnaars! Wat een mooi blok, en goed idee om blokken erbij te gaan maken om die fraaie quilt groot genoeg voor je eigen bed te maken. Heerlijk dat je dat op internet zo goed kunt vinden allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inderdaad slim om die quilt al vantevoren goed te plannen. En zo wordt het een betere maat voor je bed. Enne, nog super bedankt voor je aanbod. Ik win normaliter nooit, dus dit is een erg leuke verrassing ! Ik stuur je zo dadelijk een mail.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is heel handig, de quilt op maat maken.Dit wordt zo mooi, daar wil je straks ook lekker onder kunnen liggen dromen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel slim om hem groter te maken. Hier is ook nooit genoeg muur om ze op te hangen en je wilt je quilts toch wel gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen