zaterdag 6 februari 2016

Nu de trips dan echt helemaal af zijn...

heb ik me vanmorgen maar eens druk gemaakt over de achterkant. Nou ja, druk maken, dat hoeft eigenlijk niet, het is tenslotte carnavalsvakantie. En ook al wonen we hier in het Brabantse Pierewaaiersrijk met volop Carnaval, het mag aan ons huis voorbij gaan. Dus nadat vanmorgen de stofzuiger in het rond vloog heb ik de voorkamer (volgens de kids: mama's naaikamer) ingericht als tijdelijk atelier. Er wordt namelijk gestreken, gestempeld en gesneden vandaag!


Voor de achterkant, en dat stempelen is enorm verslavend. Om een 6 inch nine patch blok te maken kwamen Jeanneke's stempels wederom enorm van pas! In plaats van 1 inch vierkantjes, stempel ik nu de 2 inch variant. 


Per kleur zijn een aantal stofjes geselecteerd, eerst even de strijkbout eroverheen en dan stempelen en snijden. Ik bundel ze even met een knopspeld, zo kan ik straks makkelijk op de machine de blokken aan elkaar naaien.


Het gaat ook zo lekker snel, want zelfs de achtergrond stof is al gevonden! Wat een BJOETIE al zeg ik het zelf. Ik had alvast een paar blokjes klaar, da's wel zo makkelijk als je gaat zoeken naar stof. Kun je ze er lekker opleggen om het resultaat in te kunnen schatten.


Deze stof komt uit Best, van Atelier de Quiltsteek. Van de nieuwste serie van Nancy Gere, Chamberlain.  Corrie kan je altijd erg goed helpen en advies geven, en met een hele fijne service
! En natuurlijk kon ik de verleiding niet weerstaan, er mochten een paar extra lapjes mee naar huis.


Ik ben de komende dagen onder de panne! Hebben jullie alleen nog de foto te goed van het eindresultaat van de trips top. Gisteravond om half negen werd het laatste driehoekje ingezet.
In totaal zijn het 5000 vierkantjes!


Je ziet heel goed wat die extra buitenrand doet:


het sluit 'm mooi af!

Ik zit enorm in de afmaak-modus. Ineens is mijn lijstje met tops gedaald tot... 3 stuks! Nou ja, ff deze achterkant niet meerekenen dan, hihi.

Liefs, heel fijn weekend, en mocht je gaan carnavallen: Alaaf en veel plezier!
Nathalie


8 opmerkingen:

  1. Echt heel mooi geworden hoor! En de "achterkant" wordt zo ook een plaatje! Geniet van jouw werkend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er allemaal geweldig goed uit! Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Idd, de buitenste rand doet het bijzonder goed bij deze quilt! Wat heb je dat weer snel voor elkaar gekregen. De achterkant gaat ook héél mooi worden. Wat een bijzondere quilt is dit toch!! Zou 'm zó willen maken maar volgens mij doe ik daar 10 jaar over..... Groetjes Liliane

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow, wat vliegen die tops daar uit je vingers!
    Mooi hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een beautie is dit geworden knap dat je al zoveel af hebt gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen