woensdag 10 februari 2016

Lekker antiekerig prutsen aan de traktatie-achterkant.

Een hele snelle actie wordt deze voorkant achterkant van de tripjesquilt. Het gaat namelijk veel sneller dan gedacht... Natuurlijk helpt het dat we deze week hier in het zuiden vakantie hebben en niet van Carnavallen houden. De ochtenden zijn lang en in pyjama, broodtrommels hoeven niet te worden gevuld, de kinderen hebben een rustig tempo en zo heb ik steeds wel een paar uurtjes achter elkaar om aan deze achterkant te werken. In de middagen doen we lekker wat leuks! Vanmiddag was ik lekker met dochterlief bij Saranne voor een heerlijk kopje thee met wat lekkers.

Het werk van de afgelopen dagen in een notendop.


Eerst werden alle stofjes gestempeld en gesneden en tot deze gezellige pakketjes gebundeld.


De naaimachine staat maar een tijdje klaar-voor-gebruik op tafel. 
Zo kon er met grote regelmaat even een blokje aan elkaar gezet worden.
Ik gebruik het liefst het ketting-naaien, 
je legt een hoop stapels klaar die al keurig op elkaar gespeld  zijn,
en naait dan een heleboel stukjes achter elkaar.
Zo hoef je niet steeds aan-en af te hechten.


En in NO-Time zat dit middendeel aan elkaar!
(het licht blijft belabberd... grrr)
NOG meer vierkantjes??!?! verzuchte onze lieve dochter!

Het snijden van twee-en-een-halve meter stof tot de juiste tussenlapjes en strookjes vind ik altijd weer spannend. Heb ik wel goed nagedacht, hou ik de juiste stroken en stukken over, heb ik niet teveel afvalstukken? Volgnes mij heb ik het er weer goed vanaf gebracht. Ik moest deze keer ook nog opletten dat het patroon van de achtergrond stof een beetje leuk uitkwam. Dat alles redelijk door loopt en de bloemen niet op z'n kop terecht komen of dwars en zo.

Ik heb er inmiddels ook zelfs al een randje met de rode driehoekjes aan zitten. Morgen hebben we niet veel plannen, ik hoop een heel eind te komen!


Zo leuk het rode stippelstofje is het centrale vierkantje in de trips van de voorkant. Zo passen voor- en achterkant weer extra mooi bij elkaar. De donkerblauwe met crèmekleurige stof doet dat natuurlijk ook al, dus dit is nog een toegift.


Verder kwam ik bij de Aldi (geen aandelen) deze hele kleine schattige mini orchidee plantjes tegen. ZOOO klein, echt super lief. Er passen er een heel aantal in een kleine oude bakvorm, de potjes zijn niet veel groter dan een eierdopje! Ik hoop dat ze een hele tijd goed blijven. Er zitten in elk geval nog heeeeeeel veel knopjes in elk takje.


Liefs, Nathalie


10 opmerkingen:

 1. Nou, je hebt er echt slag van ! het gaat hard, he ?
  En wat een mooie kleine orchideetjes !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA

   Verwijderen
 2. Love the dish full of squares, and the quilt turned out beautifully.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hoor die 9-patches. Is dit de quilt van Lucy uit de Quiltmania #107?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij is het straks moeilijk kiezen, wat de goede kant van de quilt is.
  Wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het er indrukwekkend uit gaan zien, je nine-patches! Heb dat dus nog nooit gedaan, en het lijkt me nog best een dingetje om dat allemaal mooi op elkaar aan te laten sluiten (en inderdaad, hoe komen de lapjes het mooist uit...). Maar het wordt een plaatje! Die mini-orchideetjes zijn trouwens ook plaatjes.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen