maandag 1 februari 2016

Trips or Treat

Nu mijn tripjes echt hun einde der reis naderen, is het zaak om te gaan nadenken over de afwerking. Ik had gehoopt om nu de rand er aan te hebben, maar helaas, dat bleek toch wat te veel gevraagd voor een week. 2 en een halve rand zit er nu aan, hopelijk volgt de rest de komende week.
Kijk, de vulling, daar ben ik zo uit, een gebruiksquilt dus lekker makkelijke Hobbs 80/20.
Dan, de achterkant. Dat is een lastige, want met deze maat, een ruime 1,75 in-het-vierkant, kom je o zo onvoordelig uit. Twee x de stoflengte levert een ruime 3,5 meter stof op, en meteen een fikse strook die je over hebt, want eigenlijk heb je van de tweede strook maar de helft nodig.


Eerst was ik van plan om een grote trips-around-the-world voor de achterkant te maken. Ook reuze leuk. Of gewoon een lekkere vierkante lapjesbende, bijna zoals mijn aller, allereerste quilt:


Gewoon, lekker lapjes van 15x15 aan elkaar naaien op de machine. Fluitje van een cent. Tot ik afgelopen vrijdag op de Bee bij quiltjuf vroeg naar oude quiltmania's waar de Brinton Hall quilt in staat. Stiekem vind ik dat wel een optie voor een project-voor-ooit. En je kan maar beter met een patroon verlegen zitten dan erom, niet waar? Inmiddels staat deze quilt op mijn wishlist en heb ik de nummers van Quiltmania nabesteld.

Terwijl ik de betreffende quiltmania's door aan het kijken was viel mijn oog op iets anders. Een superquilt, vond ik meteen. En ik zag er ook wel een achterkant in! Jaja, ik weet het, wel erg veel werk voor een achterkant. Maar dit wordt een gebruiksquilt voor op de bank en ervaring leert dat die ook vaak op z'n kop en ondersteboven gebruikt worden hier in huis... Hier lees je meer over deze quilt van Lucy, op haar blog. Natuurlijk maak ik hem dan vierkant, en ik laat de laatste driehoekjesrand wegvallen, want dat gaat nooit nauwkeurig genoeg werken bij het dubbelen. Zelfs dan wordt het super leuk denk ik! 

Stel je voor... de trips op de voorkant, en als je hem omdraait... een treat op de achterkant! Treat: "an item that is out of the ordinary and gives great pleasure". Kun je kiezen welke het best bij je past die dag, trips or treat! 

12 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend gaaf idee! Iets om te onthouden.
  Veel plezier hiermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat wordt een super achterkant of voorkant?!?!? Wel even meer werk dan een grote lap, maar dan heb je ook dubbel plezier aan deze quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat word een super bankquilt, heel veel plezier met het maken van de twede top!
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat wordt een prachtige 2e voorkant!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ontzettend leuk en dat wordt ontzettend mooi.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben heel benieuwd. Deze quilt ziet er wel ook weer leuk uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou al héél blij zijn als ik zo'n top klaar kreeg. En jij gaat er ook nog eens een geweldige achterkant bij maken.....Chapeau hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het wordt een prachtige quilt en ja, Lucy's werk is ook altijd heel inspirerend, ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Such a beautiful "Trips" quilt top.
  What ever you choose, I'm sure the back will be wonderful too!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA

  BeantwoordenVerwijderen