zaterdag 27 februari 2016

De trukendoos paraat.

Bij het werken aan de Antique Wedding Sampler is het handig om een aardige trukendoos paraat te hebben. Daar ben ik inmiddels wel achter. Maar als je eenmaal de slag te pakken hebt lukt het een stuk makkelijker om de blokken netjes voor elkaar te krijgen. Blok 10 ligt een heel eindje klaar, nog even de buitenrand van het middenstuk en de vier hoeken appliqueren.


Allereerst gebruik ik dit: een hippe (? nou jaa... ) leesbril, want nu ik toch wel een stukje over de 40 ben en ik lenzen in heb met -4,5 merk ik dat het zicht op de kleine steekjes een stuk minder wordt. Met mijn lenzen uit kan ik het nog prima zien overigens, maar is de wereld om me heen weer zo zwaar wazig.
Daarnaast een rolwieltje en een tupperware party matje, volgens mij was dat laatste bedoeld om potten mee open te draaien. Blijkt ook erg handig om eronder te leggen als je over de te appliqueren lijntjes rolt, krijg je perfecte omvouw lijntjes van. Heel handig en precies.


Daarna kun je die vouwlijntjes netjes rijgen, waarna appliqueren een eitje wordt.


In de laatste rand verstop ik kartonnetjes. Nou ja, dikker 240 grams papier, lekker stevig en strak. 


En op de hoeken wordt Freezer paper gestreken. 
Zie je trouwens hoe mooi dat blauwe puntje is van het middenstuk?


Je moet er wat voor over hebben, maar de handigheid komt terwijl de quilt vordert. Dit is overigens echt blok nummer 10, het schiet eigenlijk best op! 

Liefs en een fijn weekend,
Nathalie

4 opmerkingen:

 1. Het wordt een mooi blok "geboren", handig zo'n "wieltje"voor de lijntjes!!!
  Succes verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben niet zo'n held in het appliqueren. Dus iedere tip die het gemakkelijker maakt lees ik met plezier!!Prachtig blok alweer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het wordt heel erg mooi, je AWS, al dan niet met trukendoos. En die leesbril is echt onontbeerlijk, ook hier helaas... Veel plezier met deze pracht-quilt!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen