zaterdag 16 april 2016

Zoek het verschil!

Gisteren had ik een gevalletje Oeps... De afgelopen week ben ik druk aan het hexen geweest. 256 hexjes van 3/4 inch werden geknipt. Daarna werden ze keurig gesorteerd in zakjes. 4 zakjes van 10 voor de middenpunten, 4 zakjes van 36 voor de hoekpunten, en 4 zakjes van 23 voor de randen. 

He wat gek... ik kom er 20 tekort. Er ging geen belletje rinkelen, het patroon werd opgezocht, wat gek, wat gek toch, ik moet er echt 256 hebben. Nou ja, dan zal ik wel verkeerd geteld hebben, ik zat te kletsen met mijn moeder toen ik ze maakte. Dus hup, 20 hexjes erbij.


Zo handig als dan alles in het bakje zit. Beginnen met de 10 hexjes zakjes, lekker snel en makkelijk om te beginnen lijkt me. De eerste hoek gemaakt en eraan. Gaat lekker zeg! De tweede hoek. Oh! Nou snap ik het! Ik heb maar twee van deze hoeken nodig! Wat fijn! Mysterie van de 20 hexjes opgelost. Toch goed geteld! Nou ja. Gelukkig heb ik verderop ook nog van deze hexjes nodig, geen punt, verwerk ik ze daarin.

Had ik nou maar beter gekeken... nee dus. Vrolijk aan het werk om de grote hoeken te maken. Gistermiddag bij haar hoek drie eraan geprutst. En zo trots op het resultaat! Nog steeds niks in de gaten... Ook zij niet! 


Bij thuiskomst de hele handel alvast even op de blauwe stip gelegd. Zo lekker, even kijken hoe het wordt. EN TOEN ZAG IK HET! Ik had helemaal niet opgelet. De eerste punthoek van 10 hexjes is op de verkeerde plats vastgezet waardoor het hele middenstuk gedraaid is. Verdorie! Denk, twijfel, pieker... maar niet voor lang. Ik weet zeker dat ik me ga irriteren. Alle zorgvuldig recht gelegde stofjes in het midden wijzen niet helemaal de goede kant uit. Vogeltje zit scheef op de tak. Maar losmaken (kartonnetjes zijn er al uit) zal dat lukken?

Gelukkig ging het. En zitten ze weer eraan. Op de goede plaats deze keer. Zoek het verschil!


Bewust heb ik ook vrij veel lichte stoffen in de hoeken verwerkt. Ik weet inmiddels na alles wat ik gemaakt heb dat ik dat mooier vind.

Helemaal tevreden nu. Op naar de laatste hoek!

Liefs, Nathalie

4 opmerkingen:

  1. Wat ziet het er al mooi uit,kleuren passen goed bijelkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Soms heb je dat dat je het gewoon niet de gaten hebt en dan ineens. Hij wordt erg mooi zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig! heel mooie kleuren. Ik ben er ook mee bezig. Maar gestrand bij de sterrenblokken in een volgende rand. Te miniem om netjes te appliqueren zoals het patroon zegt; ik peins nog steeds over een alternatieve manier om ze te maken maar kom er nog niet uit. Succes

    BeantwoordenVerwijderen