maandag 18 april 2016

Perfecte Puntjes

Nee, natuurlijk zitten al die hexagonnen nog niet vast! Maar nadenken over het vervolg kriebelt altijd wel. Want ergens, heel snel al, komen De Blokken die om Perfecte Puntjes vragen. Lia zei al dat deze quilt bij haar erop gestrand is, en ik vrees eigenlijk bij meer Quiltsters. Als je googled zie je heel veel foto's van het middenstuk, maar niet van een hele Brinton Hall quilt. Maar, geen zorg... Ik ben klaar voor de Perfecte Puntjes! Kijk maar! Het eerste blok is bijna klaar (er zit nog wat gespeld, maar je ziet wel dat het zo heel mooi lukt).


In plaats van appliqueren van een rondje met 8 puntjes 
(niet te doen eigenlijk) 
heb ik dit blok getekend. Zelf verzonnen?
Nou NEE!
Kijk maar, het origineel deed ook niet zo moeilijk!


Ik heb gewoon de foto van het origineel van vroeger erbij gepakt. Dat ziet er toch wel heel anders uit dan de moderne versie van Brinton Hall... In het origineel zijn het namelijk geen rondjes, maar octagonnen (8-kantige vormen). In het midden een octagon met een sterretje. Het sterretje zit ook weer in een octagon verwerkt, daarom zijn er vier punten nodig om de hoeken netjes af te werken en het blok weer vierkant te maken.. En kijk, de buitenrand van het middendeel, dat zijn stiekem ook twee rijen octagonnen. Maar dat doe Ik dan weer Niet!

Nog even een foto van de moderne perfecte puntjes:

En, hierbij, mijn werktekening. Ook perfecte puntjes maken? Moet lukken toch, met deze tekening? Mijn blok is kleiner omdat ik alles verkleind heb (ik werk ook met 0,75 inch hexjes in plaats van de 1 inch versie) dus even kijken hoe groot je het uit moet printen als je hiermee aan de slag wil gaan.


 En, als je dan het een en ander op een rijtje legt, 
dan ontstaat er toch al een aardig beeld van deze quilt-in-wording!


Inmiddels liggen er 11 blokjes te wachten (al meteen meegenomen in de voorbereiding) en als ik de blauwe randen gesneden heb kan ik helemaal vooruit met deze quilt.

Waarom is nou Elk Nieuw Project zo'n verslaving:)

Liefs, Nathalie

5 opmerkingen:

 1. Wonderful points, they look perfect. Such beautiful color combinations, lovely project.
  Greetings,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je puntje zien er prachtig uit.
  Mooie quilt hoor!

  Groetjes,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig. Je hebt me geinspireerd om met mijn sterpuntjes verder te gaan. Ik haal de ronde vorm van de ster uit het vierkante blok. Patch de ster apart (is rond dan) en vervolgens naai ik dit rondje in het gat. Uitgeprobeerd en werkt voor mij. Maar die van jou is zeker de moeite waard. Ben benieuwd naar de rest van deze quilt. Groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat heb je goed gezien!
  Je puntjes zijn inderdaad perfect.

  BeantwoordenVerwijderen