donderdag 7 april 2016

Het kleine quiltjes plan.

Al een hele tijd loop ik met het idee om een kleine quiltjes quilt te maken. Zo lang eigenlijk al, en in september maakte ik een beginnetje met behulp van de lemoyne star stempelset van Jeanneke. Die set kocht ik vorige zomer al, toen ze zelf nog volop bezig was om daar een mooie quilt van te maken (nu is ie af, kijk maar eens op haar blog).

Zelf kocht ik er een extra vierkant stempeltje bij voor nog meer mogelijkheden en maakte kleine Ohio-star blokjes. Je ziet die ook in Phebe buitenrand. Zo schattig vind ik altijd, maar om er nou 80 te moeten maken...

Eigenlijk is dat heel vaak het probleem bij mij. Iets wat zich heel vaak herhaalt vind ik best wel saai (zegt iemand die net 5000 vierkantjes aan elkaar heeft gepunnikt). Dus kwam het idee om kleine miniquiltjes te maken, zo'n formaat van ongeveer 50 cm. En dit is dan nummer 1!


Erg goed geslaagd! Maar om nou toch een beetje een plan te hebben, heb ik met wat foto's en inspiratie uit boeken wat in elkaar geknutseld. Boeken?! Ja, onder andere de boeken van An Moonen.


Want wat een inspiratie en foto's staan erin. En zo leuk, die commentaren van haar. Soms zet het me ook aan het denken. Is het nou goed als een eeuwenoude quilt ongewassen is zodat het apret laagje nog op de stof zit? Arme quilt, helemaal quilt geworden om alleen maar mooi te wezen, niet om te verwarmen en omarmen. Je hoort mij niet zeggen dat de wasmachine wonderen doet, maar waar maak ik eigenlijk quilts voor? Voor de lieffies in mijn omgeving denk ik altijd maar. Niet voor de tentoonstelling of het museum. Ach, mijn mening, hoef je niet te delen, wie weet denk jij er heel anders over (en ik ook over 10 jaar, haha)

In elk geval, plannetje maken. Daar ging het om. Met wat knippen, plakken, printen en knutselen kwam ik tot dit voorlopige ontwerp. Een boel oude Hollandse blokken, maar ook wat Amerikaanse volgens mij. Soort van Holland-Amerika lijn. Door alle kleuren moet je maar heen kijken als je kunt, ik zeg niet dat het rode sterren worden met blauwe flying geese.


Het idee kwam van deze quilt vandaan.
Wat ik zelf als buitenrand ga doen weet ik nog niet.Liefs Nathalie

7 opmerkingen:

 1. Hartstikke leuk zo bij elkaar, de kleuren bepalen vast de eenheid straks.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je je wens nu kan uitvoeren :0))
  Erg leuke en lieve patroontjes blokken ! Ben benieuwd welk kleuren je gaat doen...
  (Ik kan alleen foto drie bij jou zien de andere zijn ? vakjes met vraagtekens)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het begin van vast weer een prachtige quilt!!Leuk om zo te puzzelen met die verschillende patroontjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik bewonder altijd de leuke ideeën die je hebt, en geniet van je inspiratie.
  Groetjes Willy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wonderful mini quilt, what a great color combination and such fine sewing. Same on the other two projects, love the flying geese borders.
  Greetings,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het een prachtig plan, om een quilt samen te stellen van een soort mini-quiltjes! En inderdaad, dan slaat de verveling niet zo gauw toe (heb daar ook erg last van). Het eerste deel is alvast prachtig geworden, en ik ga graag genieten van de rest, hier op je leuke blog!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen