dinsdag 14 juli 2015

Van dit, van dat en van alles wat!

De laatste weken is het erg druk hier, zowel op school als thuis. Het einde van het schooljaar nadert en dat betekent... afwerken! Van schoolse zaken dan wel. Maar ook op quiltgebied ben ik dit jaar in de afwerkmodus. Blok 9 van de tripjes is bijna klaar op een half crème randje na, dus kon ik vandaag tussen de bedrijven door alvast blok 10 stempelen. Zo leuk altijd! Ik leg het altijd even netjes uit zodat ik zie wat de kleuren in hun verhouding doen.


Van Marktplaats kwam deze leuke stapel oude quiltboeken. De een leuker dan de ander, da's altijd wel. Het linkse boek is een soort catalogus van verkochte quilts van veilingsites, leuk voor de inspiratie en het tijdsbeeld. Daarnaast een boek met quilts gemaakt van 1 malletje. Vervolgens twee naslagwerken met verhalen over quilten in Engeland en Amerika met prachtige foto's. Het laatste boek heeft patronen van bekende klassiekers, en Millie's Quilt staat erin! Met patroon! Altijd al een favorietje geweest.


Ik wissel nogal eens van kast, dat wil zeggen, de kasten blijven ze krijgen alleen een andere plek en bestemming. Dit servieskastje is geen servieskast meer maar een quiltkast en staat nu in de gang. Schijnt het zonlicht niet te veel op de quilts waardoor ze verbleken, maar ik kan ze wel zien en ze liggen voor de pak. De boeken van vandaag mogen er nog bij, hihi.


En... de eerste rand zit er bijna op! Alleen dat al is een hele klus.Bijna klaar voor de zomer. Jullie ook? Nog een paar dagen werken, en dan... zeeën van tijd!

Liefs, Nathalie

1 opmerking: