dinsdag 21 juli 2015

Erop! En Eraf!

Klinkt als een Nijmeegse vierdaagse ding, de paden op, de lanen in, maar helaas... het heeft toch echt weer met de Engelse mandjes te maken!
Vorige keer heb ik nog gemeld dat de eerste rij erop zat... die is er weer af!


Waarom dat zul je denken? Dat ga ik vertellen, en het heeft te maken met deze foto:


Het is een deel van Millie's quilt, en ik kwam de quilt weer tegen in een van de pas gekochte Marktplaats boeken. Er staat trouwens ook een quilt van in het boek moderne quiltontwerpen, ook een boek wat ik heb. Zo leuk deze, en weet je... ik heb deze bloemen zelfs al verstopt in het middendeel van de oud-Engelse mandjes! Ook ooit gedacht om er een hele quilt van te maken, zo leuk vind ik deze!


Gisteren had ik de eerste rand gevuld met de diamanten en hexagonnen en netjes op de woonkamer tafel geparkeerd. Hexablommen en sterretjes erop... en weer bekroop me het MWAH gevoel. Dus in een Allerlaatste Ultieme poging aan de gang met de printer...


Eigenlijk werkt het wel, Millie's blok als rand! Alleen werd ik niet blij van de onrust van de kleine diamanten en hexjes... Daar heb ik natuurlijk weer een nacht niet van kunnen slapen

En na heel, heel veel gepuzzel met de ALLERLAATSTE randjes stof, kon ik nog net de rand tactisch vervangen. Ja, ok, je ziet iets meer naden. Maar beter dat dan een brede rand die niet bevalt. De diamanten zijn zo bijna twee keer zo groot. Veel rustiger en mooier. Eventuele ruimtes kan ik nog vullen met hartjes of vlindertjes...


Precies onder de blauwe papieren diamanten door loopt een naad... niet verklappen hoor!

Liefs, Nathalie

6 opmerkingen:

 1. Het heeft je waarschijnlijk heel wat onrustige nachten en hoofdbrekens gekost, maar je hebt helemaal gelijk om voor deze prachtige rand te kiezen, en de grotere diamanten. En die naad is absoluut onzichtbaar, hoor. Het gaat een pracht van een quilt worden!!!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal een goede keus. Dat was de slapeloze nacht meer dan waard. De quilt gaat echt mooi worden.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uiteindelijk kom je wat je het beste bevalt. Ziet er geweldig uit!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat kun je hier soms onrustig van zijn he? En als je er zoveel werk insteekt wil je toch met een mooie quilt eindigen. Dat gaat je zeker lukken, want ik vind deze nieuwe rand helemaal geweldig. Supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lees ik gisteren jou verhaaltje, denk ik waar ze zin in heeft om 'achteruit te breien'. Zit ik 's avonds blokken aan elkaar te zetten besluit ik dat het niet naar mijn zin is, van ruim 20 blokken de sashings&cornerstones er weer af halen:)
  Succes weer hoor!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beautiful border choice!
  This quilt is going to be amazingly beautiful!

  BeantwoordenVerwijderen