dinsdag 11 november 2014

KIEZEN uit inspiratie!

Ik merk dat ik de laatste weken wat onrustig ben op quiltgebied. Het kriebelt, borrelt en bruist van de zin om aan iets te beginnen!
En daar helpt surfen op het World Wide Web geen sikkepitje aan... er is gewoon Te Veel Moois om te maken... zucht.
Waarschuwing... dit wordt dus een Gevaarlijk Blogje voor velen!

Heb je dan niks meer te doen? Nou ja, dat wel... ik werk aan de mini-vierkantjes van 1 inch, ik pruts wat hexagonen en sterren aan elkaar om de randen van de mandjesquilt te kunnen vullen, en ik quilt aan de Nearly Insane. Dat wel. Best genoeg misschien!


Dat wordt best krap lijkt het nu! Eens kijken hoe we dat nou weer op gaan lossen. Zucht. Da's het lastige als je zonder patroon zomaar een slag in de rondte werkt. Eerst maar eens een heleboel hexjes en sterren maken, en dan lukt ook dit vast wel weer!

De Ursula's is een Ufo-tje geworden tot ik een beter beeld heb wat ik daar nou mee wil. Iets is er niet goed aan voor mijn gevoel, maar wat...???
En haken... daar moet ik me erg voor inzetten. Is gewoon niet mijn ding. Wel jammer dat het een beetje blijft liggen zo!

Ok, we bekijken het Positief! Genoeg gezeurd... Drie projecten dus waar ik actief mee ben. 1 om te patchen, 1 om te appliqueren, 1 om te quilten. Zeg nou zelf, daar kan toch best wat bij?

Zo zag ik gisteren deze inspirerende foto van sterren op Pinterest... MOOOI!!! FLIEFT!Gisteravond het blokje maar eens getekend, nou ja blokje, het is 22x25 cm. Grote sterren dus. Maar het sterretje in het midden is zo groot niet. Erg leuk voor een scrappy quilt. Erg interessant patroon waar je steeds weer grotere sterren ziet. Leuke rand ook... Een stuk of 50 en je hebt een geweldige quilt! Een ster-in een ster- in een ster quilt! Leuk vervolg op de square in a square, kan ik meteen toepassen wat ik daar van geleerd heb qua kleurgebruik!Ook gespot, een quilt van Di Ford die "Poppies" zou heten. Nergens kan ik het patroon vinden, dus als iemand...??? Super in deze kleurcombinatie! Mocht ik geen patroon kunnen vinden dan kan ik vast wel zelf wat broddelen, maar een patroon zou erg handig zijn!


En de Antieke van Di roept ook. Ook lekker, want daar is gewoon een patroon van voorhanden hier in huis omdat ik het boek heb. Op de een of andere manier kan ik nog geen juiste stofkeuze hiervoor bepalen, dus komt het er niet van om aan te beginnen. Hoewel ik dat erg graag zou willen... Er zit van alles in wat lekker uitdaagt. Broderie Perse, nooit gedaan. Lekker nieuw! En ook ronde vormen... Ook al zo yummie nieuw voor me!


Nog wat foto's van geweldige inspirerende quilts:
Deze stond op humblequilts.blogspot


En, hoewel ik helemaal niet van hexagonen maken houd:


Om nog maar te zwijgen van de stapel boeken in de kast. Vol met verleiding! Daar ga ik zo eens lekker induiken!

Misschien moet ik het gewoon omdraaien. Welke quilt past het best bij deze stofselectie van nieuwe stofjes? Uitgekozen op repromotiefjes en mooie middenkleuren!?


Fijne dag!
Liefs Nathalie

10 opmerkingen:

 1. Zo'n lekker herkenbaar verhaal. Er is zoveel moois te maken en elke keer komen er nieuwe dingen bij. Ik ga eerst wat afmaken ( proberen) Veel succes met je sterren . Ook altijd mooi. Misschien is het ook voor mij weer iets voor mij om te maken. Groeten Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, dit is zeker een blogpost om onrustig van te worden, met zoveel verleidingen, die voorbij komen. Ik wist niet van het bestaan van the Poppies quilt, maar wat is hij mooi! Ik heb eens even op het www gezocht, en gevonden, dat hij inderdaad is ontworpen door Di, gemaakt door Merri Garton en ook wel bekend onder de naam Pennsylvanian Applique. Veel succes met je keuze en je stofjes zijn verrukkelijk, welk project je er ook voor uitkiest.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha Nathalie, het wordt gevaarlijk (maar oh zo leuk!) om hier op bezoek te komen. De quilts die je nu weer laat zien zou ik allemaal in mijn "Quilthuys" willen hebben liggen! Ik kan zelfs geen favoriete quilt kiezen want dan zou ik de andere tekort doen. Maar de kleurtjes van de hexagonquilt die zijn toch wel héél erg mooi! Jouw stofjes ook trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou ik zie het al moeilijke keuze, maar je komt er vast wel uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die stofjes passen toch wel erg bij iets van Di ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die hexagonnen als ik van hexagonnen maken zou houden, ik vind ze zo mooi....+

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die ster in een ster! Leuk......... Oh en dan in jaren 30 lapjes...... Misschien kun je ook aan 8 quilts tegelijkertijd werken?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou ook niet kunnen kiezen hoor. Mooie quilts & mooie lapjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zit hier te grinniken achter (of voor) de laptop. Het is ook zo herkenbaar! Ik heb ondertussen ook genoten van je werken; ze mogen er allemaal zijn! Het internet maakt dat wij, behebt met het virus, van tijd tot tijd helemaal overprikkeld raken, want het aanbod is zo groot! Ik wens je dus veel wijsheid toe!!
  Groet, Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dear Nathalie,
  what a great story and so true. There are always lots and lots of temptations on the web, and only two hands per women to stitche them.
  Greetings,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen