maandag 24 november 2014

Brocante-in-het-meervoud

Gisteren was er in Kaatsheuvel een geweldig leuke brocante markt. Met het idee 'ik heb niks nodig'  ging ik er naar toe... maar ja, da's natuurlijk ijdele hoop als je een brocante fan bent!

Allereerst de afdeling handwerken. Overal lagen wel mooie kantjes en bandjes, maar zolang ik daar geen precieze bestemming voor heb probeer ik ze maar het hoofd te bieden. Wel vond ik een allerschattigst randjeslapje, zo fijntjes! En DS vond een oud schaartje, en er lag ook een oudere borduurring.


Zo wordt de verzameling oude handwerkspulletjes wel steeds gezelliger en completer

Door naar de afdeling servies. Vorig jaar was er vooral heel veel wit servies in mijn beleving. Dit jaar was er ook veel wit-met-motiefjes. Zelfs rood, wat ik al een paar jaar spaar! Zoveel zelfs, dat ik moest kiezen. Ik heb een terrine, juskommetje en wat schalen laten staan (van het juskommetje achteraf spijt, zul je altijd zien he) maar kocht ook wat hele mooie items:


Wit servies heb ik ook, combineert ook zo lekker, en daarvan vond ik een prachtig groot bord voor een prikkie, en ook een bandenkan die ook al zo voordelig was!


Als iemand weet waar het witte zeefje van is, ik houd me aanbevolen voor de tip. Het lijkt me iets voor koffie of thee. En het setje met stekerringen was nog helemaal compleet in het blikje!

Tot slot vond ik nog deze geweldige oude weegschaal. Niet meer geschikt als je een taart wilt gaan bakken zei de verkoopster nog... maar ik vind het wel een prachtig ding om te zien. Meestal koop ik alleen dingen die ik ook nog kan gebruiken, maar voor deze maakte ik een uitzondering.


Lijkt het net alsof ik niks op handwerkgebied doe! Maar da's niet waar... ik prik voortdurend aan de tripjes, quilt aan de insane en heb zelfs al drie sterren af!
En ik maakte even tussendoor dit naaldenboekje. Ik kreeg het al een tijdje geleden van mijn vriendin, ze kocht het bij De Quiltster in Zeeland.


oeps... een opzijnkoppiefoto! 

Later deze week meer over de lopende projecten...

Liefs!
Nathalie

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooie dingen heb je gescoord op de brocante markt, vooral die weegschaal. Geniet er lekker van!
  Groetjes Betty.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je er weer prachtige spulletjes bij!
  Vooral je rode kommen vind ik geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je weer mooie schatten gevonden, je bent zeker huppelend naar huis gegaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke dingen heb je gevonden!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen