maandag 22 februari 2021

Vicktory (king george) quilt & quiltwerk... het gaat lekker!

De afgelopen weken ben ik druk geweest met maar 2 projecten. Dat houdt het wel lekker overzichtelijk, en het voordeel is dat je ze allebei lekker op ziet schieten. De Vicktory - King George gaat als een speer. Nog maar 3 rondjes te gaan, en het grootste deel zit zelfs al helemaal aan elkaar! De zigzag-rand die er dan omheen komt ligt al gestempeld en geknipt in een bakje, aan de linkerkant zie je de eerste er al aan vast zitten, de tweede is al heel ver in de maak. Het is fijn om dit project zo mooi te zien worden en te zien groeien. 


Na de zigzag-rand zal de echte rand gemaakt mogen worden. Ik heb de "planning' daarvoor al gemaakt. Om fouten te voorkomen en te kijken of het naar mijn zin wordt, knip ik tegenwoordig eerst van papier mijn plan. Als ik het dan uitleg op de grond dan zie ik zo of het naar mijn zin wordt.


Even in het groot en ingezoomd... de Broderie Perse is nog lang niet af en zal volop aangevuld gaan worden met bloemetjes en andere dingen die passen bij het middenstuk. Ook ga ik verschillende rondjes maken (nu heb ik er maar eentje uitgeprint en deze herhaald) maar het worden wel kompassen die tussen deze BP cirkels gaan komen. Als ik ze gemaakt heb en de zigzag rand aan het middenstuk zit, kan ik precies bepalen hoe breed de zwarte stof met bloemen moet zijn en kan ik die gaan tekenen, net als de vormpjes die dan uit de te GEKKE groene stof geknipt gaan worden. Wat ben ik blij dat ik die gevonden heb!


 

En dan nog wat kiekjes van het quiltwerk.... De achterkant is al net zo mooi als de voorkant! Ik ben er blij mee met hoe het allemaal uitpakt!

Op Instagram post ik ook regelmatig wat kiekjes, maar dit quiltdagboek ben ik zeker van plan om ook bij te blijven houden. 

Liefs! Nathalie

2 opmerkingen: