maandag 10 mei 2021

Oei, grote update!

 Dat krijg je als je veel te veel bezig bent met van alles en nog wat, DH z'n enkelbanden scheurt en je daar druk mee bent, zelf je nagel er zo ongeveer af hebt liggen... wat zit een ongelukje soms in een klein hoekje. 

Er gebeurde dus een stuk minder, maar er valt weer wat te melden! De Vicktory King George heeft flinke vorderingen gemaakt! Het hele middenstuk is af, en werd voorzien van een schattig zigzag-randje. Zonder buitenrand is deze quilt al bijna net zo groot als de Antique Wedding Sampler die in de huiskamer hangt.


En dit was het allerlaatste rondje voor het middenstuk!


Vervolgens ging ik aan de slag met de cirkels voor de buitenrand. 16 Broderie Perse rondjes worden er gemaakt, en 16 rondjes (4x4 verschillende). Allemaal voorzien van mooie vogels met bloemetjes. Wat een gezellig feestje wordt dat, in combinatie met de gekke groene dots stof die als achtergrond gebruikt gaat worden (gelijkend op het origineel...)

Zoals je ziet ga ik niet voor de jachttafereeltjes maar voor vogels, vlinders en bloemen. Toch ademt mijn versie wel de gelijkenis met het origineel.

Vanmorgen kon ik het niet laten en heb ik lekker de rondjes die klaar waren alvast langs de bovenrand gelegd. Zeker niet de definitieve plek, maar wel heel leuk om te kunnen kijken hoe dat er nou uit gaat zien! En oh, wat is het mooi!!!

Ondertussen worden er ook nog met grote regelmaat quiltsteekjes gezet. Alhoewel dat soms met hindernissen gaat (honden die erop gaan liggen, pijnlijke vingers vanwege die nagel dus) schiet het toch best op en heb ik denk ik ongeveer 3/4 gequilt. Er ligt nog zoveel quiltwerk op de stapel dat ook dit door moet gaan!


De eerste hoek die gequilt werd... zo mooi geworden!


Ik hoop dat het volgende blokje niet zo lang meer op zich laat wachten!

Liefs, Nathalie

4 opmerkingen:

 1. Ik heb vol bewondering naar je quilt in wording gekeken. Prachtig en wat veel cirkels.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ondanks alle hindernissen wordt de quilt prachtig, met veel geduld komt ook die wel af hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat een prachtige quilt wordt jouw King George. Ik ga eens op onderzoek uit want ik zou hem ook heel graag willen maken. Ik heb al een King George met grote rondingen maar ben ook helemaal weg van deze. Sterren en rondingen vind ik het allermooist in een quilt. Je andere werken zien er ook geweldig mooi uit. Sterkte met je DH en beterschap voor jullie beide.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig wat een prachtige quilt is dit geworden zeg.
  Beterschap met al die kleine ongelukjes he....................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen