vrijdag 13 maart 2020

Sterretjes liefde...

Oh, wat is het ook weer Lekker zeg om na het appliqueren, nadenken en puzzelen, gewoon gedachteloos 100 voorbereide sterretjes te kunnen prikken. Nee, natuurlijk deed ik die niet allemaal in de afgelopen week. Kom nou. Gewoon 2 als ik tijdens de judoles bij mijn ouders een kopje thee drink. En eentje tussen het aardappels schillen en soep koken door. En een paar onder het tv kijken in de avond. En een paar als ik gezellig met quiltvriendinnen wat zit te prikken. En zo glijden ongemerkt (nou ja, bijna ongemerkt) al die sterren door je vingers.


Het scheelt natuurlijk enorm als ze al geknipt en gesorteerd voorbereid in een meeneem bakje klaar zitten. Die stempeltjes, wat zijn ze toch handig, ik kan gewoon niet meer zonder! Stiekem wordt een nieuw project altijd eerst beoordeeld op stempel mogelijkheid!


Ik selecteer altijd eerst een hele stapel stofjes die tot sterretjes gestempeld mogen worden. Dan kijk ik nauwkeurig per lapje hoe ik ga stempelen, fuzzy cut of niet. Soms lukt het heel leuk, soms laat ik het (als het teveel stof kost).


 Zo gezellig om af en toe een tussen resultaat neer te leggen!


En dan... zitten alle sterretjes ineens weer aan het middenstuk. 
Nou ja, de bovenste en onderste rij dan.


Je krijgt meteen een raar effect en vertekend beeld. Was de quilt tot nu toe steeds vierkant, nu is de verhouding totaal zoek door de sterretjes. Aan beide zijkanten komen 5 rijen sterren, dit maakt de quilt straks lekker op maat voor een twee persoons bed. Dat zijn er zo'n honderd per zijkant nog! 


Ik ga lekker stempelen, dan kan ik weer een tijdje vooruit!
Stiekem begint dit project al als bijna af te voelen, en oeioeioei... dan voel ik iets nieuws aan komen!
Mijn gedachten vliegen al alle kanten op!

Liefs, Nathalie

1 opmerking:

  1. Dit is een geweldig project, geweldig. Ik ben niet zo van herhalen, na 3 of 4x herhalen verveel ik me al. Maar zo mooi en ik heb bewondering ervoor. Liefs, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen