dinsdag 30 juli 2019

Het is volop zomer en vakantie

... dus dat betekent flink wat extra vrije tijd om steekjes te zetten en plannen te maken. Vooral dat laatste moet gebeuren, op quiltgebied. Allereerst werd er een lang gekoesterd idee gemaakt, een speldenkussen voor om mijn pols. Ik prik namelijk altijd de spelden in mijn mouw of, bij gebrek daaraan tijdens warm weer, op andere plaatsen. Niet zo handig. Het hexenbloemetje lag er nog van een workshop bij Dorry in Overloon.



Maar wat moest er mee naar die heerlijk ontspannen vakantie in Friesland? We hadden lekker een huisje aan het water en zijn aardig wat keren met het bootje op pad gegaan. Er mochten ook steekjes gezet worden. Op deze foto zie je dat de steekjes wel gezet zijn. Niet altijd handig, op deze manier, maar wel vaak zoals het gaat, haha.


Aan die vakantie ging nog wel wat vooraf. Want wat neem je mee als je eigenlijk van plan bent om vooral af te maken? Want dit gevaarte, waar ik nu de tweede rand van afgemaakt heb, is toch echt te groot en te onhandig om mee te nemen!


Ook een quilt-om-te-quilten in je vakantiekoffer leek me bij de temperaturen van de afgelopen weken geen pretje.

En ook deze ging niet mee. De kleine rondjes hebben te veel planning en organisatie nodig om een handig vakantieproject te zijn. Bovendien heb ik ze nu allemaal 1x gemaakt, en als ik goed en kritisch kijk dan zie ik dat er aan netheid en manier van maken nog wel het een en ander te schaven valt, vooral bij alle kleine mini deeltjes in het midden. Dat vraagt om nogmaals een kritische blik. Niet handig voor een vakantie project!


En als je dan verder Echt Niks Meer onder handen hebt dan zit er niks anders op om toch maar een nieuw, gezellig, al lang over dromend project te beginnen. Nooit gedacht dat ik nog eens zou hexen... riep ik jaren geleden niet dat ik dat echt verschrikkelijk vond? Maar ik vond er eentje die je kunt stempelen. En dat werd het dus! Er werd gestempeld en bakjes werden gevuld... Kijk eens hoe mooi en effectief je kunt stempelen met de stempels van Jeanneke!



Hexablommen werden tot kleine slingertjes aan elkaar genaaid


 En groeiden in de vakantie uit tot dit lapje


De hexjes zijn klein, 0,5", wat ervoor zorgt dat het niet heel hard gaat.
Kijk eens naar deze foto, de schaal tov mijn vorige hexagonnen quilt! Die hexen waren 0,75"...


Het kleurgebruik van deze bloemetjes is anders, vergrijsder, ook de achtergrond stof is minder warm. Daar moest ik wel even aan wennen! Maar nu ik een tijdje op weg ben vind ik het toch wel heel erg mooi worden.

En zo heb je dan ineens toch weer drie patch projecten naast het quilten. Dit is mijn max! Houden jullie me eraan?

Liefs! En geniet van ons heerlijke Nederland met bijbehorend weer!
Nathalie

(ps... wie me op Insta volgde... daar ben ik mee gestopt! Net zo tijdrovend als Facebook:)
(ps2... Bloggen vind ik ook zoveel leuker, het is mijn online quiltdagboek!)
(ps3: reacties moet ik helaas nog steeds goedkeuren, ik krijg per blogbericht gemiddeld 15 rare engelse reacties!)

8 opmerkingen:

  1. Ben blij dat je nog blogt veel gezelliger dan Facebook en instagram .

    Een hond die gezelschap zoekt heel herkenbaar ,die van mij is wel een maatje kleiner .
    Stempelen heerlijk dat heeft mij ook over de streep getrokken voor de hexaconnen.

    Gr Femke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik volg je graag op je blog, altijd genieten van je projecten. Ik kreeg het spontaan warm bij het zien van je foto waar je aan het patchen bent 😂
    Ook ik moet eerst reacties goedkeuren op mijn blog. Fijne vakantie en veel plezier met je handwerkprojecten.🙋‍♀️

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk leuk weer een blog verhaaltje, grappig ik heb hier ook de hele tafel vol liggen met hexagonnen en heb er ook heel veel lichte tussen zitten,. Vraagje, vouw jij de achterkant direct goed of doe je dat op het laatst? Geniet van deze prachtige zomer. Lieve groet, Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn dat je weer meer gaat bloggen. Vind het altijd leuk de foto's van je projecten te zien. Ik ben niet op IG. Hexagonnen stempel ik ook persoonlijk vind ik dat fijner naaien dan met kartonnetje. Wel een uitdaging die kleinere maat. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn hoor dat je weer gaat bloggen, zo gezellig onder elkaar toch. Prachtige projecten heb je onderhanden zeg. Maar je vakantie project word ook erg mooi. Zo lief die hond bij je, kun je toch niet weg sturen he.............liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben echt blij met je blog-besluit, ik lees je verhalen met veel plezier en kijk graag naar je plaatjes. Oooh, die grote quilt, de bloemen met de randen, zucht!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie projecten heb je onder handen. Vanwege al die zelfde spam heb ik naast het eerst zelf goedkeuren van de reacties ook woordverificatie aangezet. Al een week geen rare berichten. Misschien helpt je dat ook?
    Veel plezier met al je leuke begonnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Altijd een dingetje, wat je meeneemt op vakantie. Ik meestal teveel, meer dan ik kan doen. Ik verzamel kleinere werkjes, begin al een paar maanden vooraf daarmee. Heb dus een doosje of 5 mee, met verschillende dingen.
    Mooi, je hexjes, lief project altijd.

    BeantwoordenVerwijderen