zondag 30 september 2018

veel te lang geleden, maar ik ben er weer!

Ik kreeg al vragen waar ik toch was! Nou, ik ben er wel, maar voor mijn gevoel had ik niet zo veel te melden... Het maken van steeds dezelfde hexagonnen en (in mijn hoofd) meters rand voor de huisjes is langzaamaan een saai proces voor me geworden. Ik snak naar wat anders, naar uitdaging, iets nieuws!

Ik had me voorgenomen dat 2018 het jaar van het afmaken zou worden. Dat gaat ook zeker lukken, zover is duidelijk. Door de tennisarm in het voorjaar heeft het quilten (en eerst ook het patchen) stil gelegen. Het quilten heb ik nog steeds niet durven oppakken. Nu twee projecten hun einde naderen wordt het toch langzaam aan tijd om dat ook weer eens te gaan uitproberen! Want een stapel nog-te-quilten vind ik een gruwel...

Morgen ga ik naar de twee-daagse workshop bij De Quiltster in Kerkwerve. En daar heb ik me toch zin in! Margaret Mew komt van alles vertellen over Broderie Perse. De afgelopen weken ben ik vooral druk geweest met nadenken, en sprokkelen van stoffen en ideeën.. wat wil ik eigenlijk? De keuze hebben we uit maar liefst vier werkstukken.

Vanmorgen schrok ik wakker met het idee dat het al maandag was. Gelukkig niet waar, dus heb ik me vanochtend vermaakt met het opruimen en uitzoeken van mijn quiltspullen. Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat, maar bij mij lijkt het af en toe alsof ik geen schaar meer heb. Dan zijn er overal bakjes, met klosjes, naalden en scharen en dingen onderhanden, maar mijn mand met quiltspullen lijkt leeg.
Dus eerst maar eens alles uitgezocht:


Daarna mijn mandje gevuld
(leesbril niet vergeten, check! Ik word een dagje ouder, haha)


En alvast wat stofjes uitgezocht en een achtergrond gesneden voor 
The banyan tree 


dit is een foto van de totale quilt


Hoe groot die uiteindelijk gaat worden weet ik nog niet, misschien wordt ie groot, maar ik sluit niet uit dat het een kleiner project wordt wat ergens als wandkleed kan hangen. Alhoewel ik voor het middenstuk al 75 cm vierkant moest snijden, dus echt klein kan ie niet worden! 

Oh ja, en dan die hexagonnen he! Die beginnen behoorlijk op te schieten. Ik ben nu het laatste stukje rechts bovenaan aan het vastzetten, en dan nog een hexagon of 13 + wat halfjes in de gaten en dan is dat stuk klaar. De rand moet er dan nog onder geappliqueerd, en vervolgens kan ik de pentagonnen erop appliqueren. Lijkt dus alsof het bijna klaar is, maar dat is het nog zeker niet!


Een heel fijne zondag nog, en als ik je morgen zie vind ik het leuk om dat te horen!
Liefs! Nathalie

5 opmerkingen:

 1. Ik weet precies hoe jij je voelt, ben gek op hexjes maken, maar het wil niet vlotten, erg hé. Ook ik wil afmaken, maar het lukt mij niet zo, de wil is er wel, maar elke keer zijn er struikelblokken. Jou hexjes-lap ziet er geweldig uit. Enne...ik moet ook regelmatig opruimen, want kan ook niets vinden als ik het niet doe ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh wat fijn dat je naar Margret gaat, staat op mijn lijst voor ooit. En het is bijzonder prettig toeven in Kerkwerve altijd gezellig. Heel veel plezier gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oo wat een leuk vooruitzicht zeg. En dan ook nog bij de quiltster. Lijkt me zo leuk daar. Hele fijne dagen.
  Groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker lang geleden Nathalie. Bijna 3 maanden. Kan ik makkelijk zeggen, want zelf een blog bijhouden doe ik niet. Wel lees ik er heel wat en schrijf ook heel vaak een reactie. Je vordert gestaag met de bloemenhexjes. Mooie wordt je. Veel plezier in Kerkwerve.🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om weer eens een blogje van je te lezen! Maar nog veel heerlijker om je morgen weer eens in het echt te zien en spreken. Ik loop, ondanks een aardige quiltdip tussendoor, nu toch flink te stuiteren bij het vooruitzicht om 2 hele dagen les van Margaret te krijgen. Ik vind haar quilts zo geweldig mooi...
  Heb nog wel lichte keuzestress, want heb op dit moment nog niet definitief besloten, welk project het gaat worden; Morgen, als ik ze zie, die 2 quilts, waartussen ik twijfel (en daar hoort de Banyan tree ook bij), dan hoop ik het te weten.
  Je hexagonnenquilt is supermooi! Een goede reis gewenst en tot morgen!!!
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen