zondag 27 december 2015

Terugkijken op quiltjaar 2015

Nu de kerstdagen achter de rug zijn is het een mooi moment om eens terug te kijken op 2015 qua quilten. Voor mijn gevoel heb ik niet zo heel veel gedaan. Dat komt waarschijnlijk omdat ik aan weinig nieuwe projecten begonnen ben... Dacht ik.

Ik heb ook eens terug gekeken naar december 2014.
De sterretjesquilt lag er toen zo bij:


Het allereerste beginnetje! Deze groeide in no-time uit tot deze quilt, die inmiddels half gequilt is.De Nearly Insane quilt werd in 2015 gequilt, nou ja, een klein stukje was al in 2014 gedaan en ligt inmiddels lekker warm op ons bed.

Geen quilten, maar haken ... De granny square werd van eerste steekje tot het laatste gehaakt in 2015. Nog steeds geen haakfan, maar wel *trots* op mezelf dat ik het voor elkaar heb gekregen, en ik vind m toch mooi!


En dan deze... Ursula's mosaïc. In juni 2013 gestart en niet verder mee gekomen dan dit... Want wat moest ik er toch mee? Het werd een soort van drakenproject voor me, maar groeide uit tot...


deze Kleine Draak!


Hoe een UFO opgepakt ineens toch een leuke quilt kan worden. Hoewel ik nog steeds denk dat ik niet snel weer met deze stofjes ga werken, vind ik het toch een mooie quilt geworden.

Van deze riep ik eind 2014 nog dat ie in 2015 wel af zou komen met 20 blokken. Nou... mooi niet! Hoewel ik de trips nog steeds erg leuk vind om te maken is de teller blijven steken op 14-en-n-half. Het plan is bijgesteld, het gaan er geen 20 worden maar 16, zodat het een vierkante quilttop wordt, wat ik mooier qua ontwerp vind bij deze vierkante blokken.

toen... eind 2014

nu... eind 2015

Ik durf nu wel te zeggen dat deze top in 2016 af zal komen!

En dan nog deze... de oud-engelse mandjesquilt die ik in mei 2012 begon. Het is geen ufo, maar een project waar ik gewoon maar mondjesmaat aan werk. Waarom weet ik eigenlijk niet, misschien omdat ik te veel om handen heb en deze quilt steeds veel voorbereiding vraagt voordat ik een blok kan maken.

eind 2014, twee randen en een middenstuk

eind 2015, 3 randen mandjes en 1 buitenrand in wording

Nieuwe quilts werden ook gestart. De Antique wedding sampler komt er eindelijk van! Maar zucht... wat issie moeilijk zeg!


En ik ben met allerlei stempeltjes aan miniquiltjes begonnen. Een project zonder eindproduct voor ogen, spannend!
Ik hoop de komende dagen bij jullie ook een overzicht aan te treffen, vind het altijd zo leuk om ze te zien en te lezen! Ongelofelijk toch als je het allemaal op een rijtje zet wat een jaar je oplevert aan mooie steekjes. 

Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling en een creatief 2016!
Liefs Nathalie

10 opmerkingen:

 1. Such wonderful projects on the go. Love them all, just gorgeous.
  Greetings,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige projecten allemaal, het wordt weer leuk in 2016 om te zien hoe je verder gaat hiermee. Fijne jaarwisseling toegewenst en de beste wensen voor het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stuk voor stuk prachtige projecten. Heel indrukwekkend om te zien! Eigenlijk heb ik er het ganse jaar door al van genoten maar ze zo bij elkaar te zien is héél leuk!
  Ik wens je een gezellig eindejaar en een fantastisch 2016! Groetjes Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, ik vind, dat je absoluut niet weinig gedaan hebt dit afgelopen jaar! Wat een prachtige quilts komen er voorbij, en wat heb je er al veel aan gedaan! Ik vind het wel genieten, om ze zo in 1 blogpost achter elkaar te kunnen zien, en in 2016 hoop ik ze nog verder te zien groeien en van je mooie werk te genieten. Ik wens jou ook een goede jaarwisseling en een mooi, liefdevol, gezond en creatief 2016!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kunt echt terug kijken op een prachtig quiltjaar.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Behoorlijk produktief geweest dit jaar. En de kleine driehoekjes zijn superleuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Behoorlijk veel heb je gemaakt en ben je nog bezig projecten, daar kan ik niet tegenop. Erg mooi allemaal!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou, je hebt toch wel veel gedaan, vind ik ! Er zitten ook wel bewerkelijke quilts bij en je hebt daarnaast ook nog een baan ! een mooi quiltjaar, dus.
  Ik ben benieuwd naar het komende quiltjaar !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je bent behoorlijk bezig geweest. Mijn overzicht staat er vandaag op, zoals elk jaar op 2 januari. Ik vind het altijd fijn om even te kijken wat ik in een jaar allemaal gedaan heb.

  BeantwoordenVerwijderen