maandag 3 augustus 2015

Lekker werkje!

Het appliqueren van Millie's bloemen bijkt een heerlijk werkje! Het resultaat is zo geweldig naar mijn eigen zin, dat ik er van geniet om ze te maken en dan gaat het snel! De bloemen worden ook nog voorzien van geborduurde stampertjes, dat moest dus ook nog bij het middenstuk gebeuren. Gelukkig zitten er daar maar 8 op, zo gepiept dus.Hier een plaatje van het totaal, maar weer even alles aan de kant in de kamer om het nog ergens neer te kunnen leggen. De bloemen werken goed, even krachtig als het middendeel, maar toch rust.


Enig twijfelpuntje is nog de bloemenstelen. In het midden geappliqueerd, nu wil ik ze borduren. Maar als je zo op de foto kijkt lijken ze toch een beetje weg te vallen. Als ik ze er op leg met stof vind ik het weer veel te massief zeker in het gedeelte bij de blaadjes.


Ach, je kunt niet alles in een keer zeker weten soms, haha! Op de laatste foto kun je beter zien hoe geborduurd eruit ziet. Kan ook nog een donkerdere kleur garen proberen, heb ik ook nog. Of een dubbel geborduurd steeltje. Komt vast ook weer goed, zoals alles uiteindelijk met deze quilt! En ik mag nog nadenken of ik iets in de leegtes tussen de bloemen ga maken...

Liefs, Nathalie

8 opmerkingen:

 1. Het werken met die mooie kleur stofjes lijkt mij geweldig om te doen.
  Prachtige bloemetjes en mooi gemaakt.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat wordt het supermooi, echt geweldig! Ik zou gaan voor geappliceerde stelen, want het oogt zeker niet massief op de foto, en borduurwerk is altijd zo'n zwak punt in een quilt.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. What a wonderful project, love the littel flowers with the embroidery in the middle. This is so beautiful.
  Greetings,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het gaat er toch eigenlijk om hoe het er in het echt uitziet. Op een foto lijken kleuren ook vaak anders dan in het echt. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I love the details you added to the center of your flowers.
  This quilt is coming along so beautiful!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het ziet er geweldig mooi uit!!! En dat ge-borduurde is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen