dinsdag 26 mei 2015

tijd voor een binding!

Normaal als je dat zegt is de quilt bijna... BIJNA klaar. Niet in mijn gevalletje binding hoor! Het gaat hier namelijk om de Nearly Insane. Zou bijna vergeten dat ik die nog gekker gemaakt heb door een aantal simpele blokjes te vervangen door moeilijkere en zelfs wat blokjes moeilijker gemaakt heb. Maar dat is toch ook waar...

Nee, de Insane moet nog heel veel quiltsteekjes krijgen. Want er zijn nog maar een paar van de bijna 100 vierkante knotsgekke blokjes gequilt. Wel alle sashings en nu dus ook de rand... Dat betekent dat er toch niks meer kan schuiven, ik bij de rand uit de buurt ben en dus mag de binding er al aan! Scheelt weer wat sjouwwerk als de overtollige rand eraf is want deze quilt is toch best stiekem een zwaargewicht.

Ik had nog behoorlijk wat stof van de sashings over en dat leek me nou meteen het PERFECTE binding stofje. Gelukkig pakt het ook zo uit!
Deze binding brengt rust, sluit mooi af, en de laatste rand komt er super door uit. Ik ben erg blij dat ik het rode randje niet herhaald heb. Helemaal goed zo!

Grappig hoe je soms erg kunt twijfelen over een kleur binding en het soms heel zeker weet. Geen twijfel dus deze keer. Voor twee quilts die nog quilts moeten worden heb ik gewoon ook al de binding liggen! De oud-engelse mandje krijgen een hele onopvallende binding namelijk dezelfde crèmekleurige gewolkte stof die ook voor de ondergrond gebruikt is. En de ik-zie-sterretjes krijgt het grijze swirl-stofje als binding. Zie het zo al voor me! 

Bij deze quilt twijfelde ik erg over de kleur van de binding, als je het leuk vindt kun je er hier en hier over lezen. En altijd komt het goed he!


Soms vind ik het leuk om met een binding gek te doen, zoals bij deze scrappy die ook een scrappy binding kreeg van alle restjes!

Vaak heb ik een voorkeur voor rustige, bijna effen bindingen zoals hier:


en hier, je ziet 'm bijna niet, maar het laastst donkerblauwe randje in exact dezelfde kleur als de laatste randstof is toch echt de binding!


en hier.
Deze moest schuin van draad omdat het een ronde geschulpte binding is!
Wat zag ik daar tegenop zeg maar het viel reuze mee!Ook ooit iets heel speciaals gedaan als laatste rand, geen binding maar kant!


De binding, er gaat al gauw een halve meter stof in en het bepaalt ook nog eens voor een groot deel het uiterlijk van je quilt. Iets om goed over na te denken voor mij!

Fijne week en liefs!
Nathalie

11 opmerkingen:

 1. Oh, oh, oh! Wat maak jij toch een prachtige quilts! Ik ben er helemaal jaloers op. Goede keuzes de bindingen. Fijne dag en groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig!! Speciaal voor jou gemaakt.
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig! wat een pracht Quilts..... De binding kan je werk "maken of breken". Jij hebt er slag van om het zo te doen dat je mooie werkstuk versterkt wordt.... je bent echt een voorbeeld.
  Steekjesgroetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meis, je bindingen zijn geweldig, je maakt er wel iets prachtigs van, om bij te kwijlen ;-)
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wonderful quilts, you sure showed me how importing the binding can be. Such difference your fabrics make. Amazing.
  Greetings,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is je NI prachtig en wat leuk al die verschillende bindingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt helemaal gelijk als je vertelt over hoe belangrijk de binding voor een quilt is. Ook al is het meestal maar een smal randje, het is net dat puntje op de i !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leerzaam en wat mooi allemaal. Je NI is zo mooi geworden. Maar je hebt allemaal van die prachtige quilts

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

  BeantwoordenVerwijderen