maandag 19 december 2016

Puzzel

Het eerste stukje van een quilt is altijd weer een soort van puzzel. Welk stofje kies ik voor wat? Welke combinaties maak ik? Hoe laat ik dit hoekje net even wat meer opvallen? En zo puzzel je wat af.
Sinds kort is daar een nieuw onderdeel bijgekomen. Maak ik de bloemen volgens patroon, of gebruik ik de techniek van Broderie Perse? Sinds de AWS voel ik me daar iets sterker in...

De afgelopen dagen is er gepuzzeld op de nieuw huisjes quilt. 
Hieronder een hoekje wat nog niet vast zit.


En hier een blik op de rand...


En hier een blik op de stand van zaken tot nu toe.


Ik merk dat ik eigenlijk alleen nog maar aan deze quilt werk, en het quilten van de AWS. Met drie projecten die gequilt mogen worden neemt momenteel het quiltwerk veel van mijn tijd in beslag. Dat geeft niks, het is alleen jammer dat je dat geen uren op een dag vol kunt houden. 

De rest van de tijd wordt gevuld met het werken aan de nieuw huisjesquilt, en met plannen maken voor het daadwerkelijke nieuwe huis. Nog 7 weken, dan krijgen we de sleutel! Het begint nu echt op te schieten. En daarna moet er natuurlijk eerst nog een paar maanden verbouwd worden voordat we er daadwerkelijk kunnen gaan wonen. Dat betekent voor dit stadium heel, heeeeeeeeel veel keuzes maken!2 blokken en wat hoekpunten werden gequilt...

Liefs, op naar de laatste weken van het jaar!
Nathalie

4 opmerkingen:

 1. Ziet er mooi uit Nathalie! Succes,et alle 'huizen'!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat spannend om van een huis jullie "thuis" te gaan maken. Bij het maken van je quilts neem je altijd prima keuzes en beslissingen. Ik ben er zeker van dat het met dat nieuwe huis dik in orde zal komen!!
  Ik wens je fijne feestdagen!
  Groetjes, Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat veel moois laat je weer zien.
  Fijne kerstdagen.
  Groetjes Marja
  🎅🎅🎅

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi, je huis-quilt! Trouwens, alle quilts die je maakt, zo mooi, met je eigen "draai" er aan!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen