dinsdag 8 maart 2016

Op speurtocht naar het origineel

Dat is wat ik gedaan heb, en wel in het geval van de Brinton Hall quilt. Ik moet zeggen, van sommige quilts zie je zo waar de moderne ontwerper zijn inspiratie haalde. Vaak zijn dan ook nog de foto's op het internet dik gezaaid. Niet in het geval van de Anna Brereton quilt. Maar... wie zoekt zal vinden!


In het boek van Janet Rae staat deze quilt zoals hij oorspronkelijk was. Ik moet zeggen, komt aardig overeen, alleen de schuine banen in het origineel zijn weggelaten en de kleurtjes zien er anders uit. Maar ik denk dat het origineel aardig kleurrijk is geweest! Toch vind ik het altijd een meerwaarde, om de oorspronkelijke quilt op je netvlies te hebben. Super blij dan ook met deze vondst, op marktplaats.

En, zoals je ziet... de eerste twee blokken zijn gemaakt. Daarbij heb ik deze keer ook de hexagon stempel gebruikt om zo efficiënt mogelijk uit de stof te kunnen knippen.


 Je krijgt er erg keurig werk van, zelfs de achterkant is Keurig deze keer.
Een andere speurtocht naar het origineel was een stuk makkelijker. Blok 23 van de AWS... Het patroon staat natuurlijk in het boek, en het blok is makkelijk te maken. Ware het niet dat het origineel niet zo heel erg klopt. Alle driehoekjes lijken wel geitebrij.


Dus was de keuze keurige driehoekjes op een rij a la Di Ford, of de oude versie volgen. Ik vond dat eigenlijk wel leuk, stel me voor dat Tante Truus een blokje aanleverde voor de wedding quilt en er geen drolletje van klopte, maar ach, het mocht er toch in. Het bleek nog lastig om de driehoekjes verkeerd om te doen volgens foto, maar het is gelukt.


Nog een klein stukje en dan is dit blok ook alweer af!

Liefs, Nathalie

6 opmerkingen:

 1. Leuk dat je op zoek bent geweest naar originele quilts. Leuk die "tante Truus", ik zie haar zo voor me...ach hoe vaak gebeurt het ook ons niet dat je even niet oplet en er iets fout aanzet. Het geeft je blok extra charme dat je die "foutjes" hebt overgenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg mooi de bloemen randen met hexjes.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ontzettend lief vlinderstofje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze allemaal supermooi, top!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie vondst, op marktplaats! Ik doe dat ook altijd, op zoek gaan naar het origineel, en wat je dan allemaal vindt, is zo geweldig, alleen leidt het hier ook wel eens af, want dan kom je weer andere quilts tegen, die ook weer zijn herleid... enz.enz., en ze zijn allemaal zo mooi! Jouw eigen versie wordt ook prachtig, en handig zeg, met het stempel. En het gebruik van het "Tante Truus-blokje" (ik zie haar zo voor me, die tante..) is echt leuk en geeft "spanning" aan de quilt.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beide zijn erg mooi. De AWs staat ook heel hoog op mijn te maken lijst. De eerste vind ik ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen