zondag 28 juni 2015

Op z'n Japans verder...


Da's wat ik aan het doen ben met Ursula's Mosaic zoals jullie weten. Ooit hier op het blog ook al juffies quilt genoemd omdat hij in het boek van Petra Prins Maîtresse de l'ecole heet. Als eerste moest natuurlijk het middendeel maar eens klaar. Dat was uiteindelijk sneller gepiept dan gedacht. Alles lag al jaaaaaaren getekend en geknipt in gripzakjes klaar. Als tafelkleedje onder de oude zalfpotjes is het niet gek. Het hele middenstuk is nu 80x107 cm geworden. Alle stukjes zijn op. Fjieuw.


 De randen eraan zetten was vervolgens nog het minste probleem. Dacht ik... want toen ik de prachtige geweven stof omdraaide zag ik dit:


Even viel ik stil. Een stof die ik niet netjes kan aftekenen op de achterkant. WAT NU?!
Voor de grote blauwe rand uit een stuk nog niet zo'n probleem, maar voor mijn idee van de laatste rand eigenlijk wel. Dus heb ik mijn toevlucht genomen tot extreme maatregelen. Voor mij dan. Niet tekenen maar snijden, en vervolgens naaien met mijn kwart-inch voetje... Spannend! Want meestal kom ik dan niet netjes genoeg uit. Oeps...


De 1 inch tussenreepjes en blokjes zijn zo gesneden. Gelukkig heb ik ooit een ad-a-quarter lineaal aangeschaft, daar ben ik nu heel blij mee!


De onderdeeltjes netjes genummerd, ik moet ze ook nog gespiegeld snijden...


Blokje voor blokje wordt gesneden en genaaid.


 En als het dan in elkaar zit, wordt het donkere streepje weggeknipt.


Tadaaaaa!!!!!


Een sneak peek van een quilt-in-wording. Nog een heleboel blokken te maken op deze manier maar het effect is duidelijker te zien nu. Eerst moeten de randen eraan, dan kan ik de slinger met bloemen erop gaan appliqueren (zit nu even gespeld voor het effect). Al het blauw lijkt nu nog wel wat overheersend en kaal, maar met de blaadjes aan de stengels wordt dat straks weer een ander gezicht.
Voor mij geeft deze rand rust ten opzichte van het drukkere middendeel.

Fijne week!
Liefs Nathalie

3 opmerkingen:

 1. Wat een goede oplossing, zoals jij het laat zien, lijkt het simpel. Lijkt... :D
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wouw! Lijkt simpel maar doe het je zeker niet na!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk m'n ogen uit hoe je dit aanpakt en wat wordt het prachtig......
  complimentjes....
  Steekjesgroetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen