donderdag 30 april 2015

WIMmetjes-lijst... met stip op 1

Al jaaaaaaaren Met Stip op 1... rondjes! Dus moet mag het er eindelijk eens van komen? Ben nog steeds op zoek naar echt goede foto's van deze quilt.


Ik weet dat er al een aantal ontwerpsters met deze quilt aan de slag zijn gegaan. De irish circles quilt is gemaakt naar deze quilt. Het is de Jane Pizar Wedding quilt. Haar ontwerp is wel flink strakker dan het origineel, zoals vaker... ik hou erg van het rommelige sfeertje van deze quilt. 

Soms denk ik wel eens... wat maak ik het mezelf toch moeilijk. Waarom volg ik niet gewoon een patroon? Da's zeker zo makkelijk en overzichtelijk... Maar misschien zit de uitdaging voor mij in mijn eigen ding doen en mijn eigen draai geven aan een quilt. Alhoewel ik bij deze juist erg graag bij het oorspronkelijke ontwerp zou willen blijven (iets wat ik bij de oud-engelse mandjes al bij voorbaat wist dat ik dat niet zo doen.)

Aan de slag dus maar. Eerst eens kijken of ik iets op papier krijg.Ben ik even blij dat ik vroeger toch nog een beetje opgelet heb bij de wiskundeles. En met mijn oude passer, geodriehoek, wat bordjes en schaaltjes (deden ze dat vroeger ook zo?) kom ik vast een heel eind!

Liefs, Nathalie

14 opmerkingen:

 1. GEWELDIG!
  Ik vind de oude ook zo mooi, ik wil ook,....
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi, I am french and I love this patchwork amazing if you make by yourself

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Une question what the size for you of the circles? Thank you
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig en wat knap dat je hem zelf gaat tekenen. Het ziet er al goed uit. Ik ben ook zo weg van deze dat ik daar nog nirt aan heb gedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Staat ook op mijn lijstje wil ik ooit nog maken. Ik heb al een goede kleurenfoto van het web gehaald, met hetzelfde idee, die ga ik zelf uitwerken. Gaat zeker lukken. Maar wanneer.......
  Wel bekijk ik alle vorderingen die ik tegenkom op blogs. Succes er mee. Ben benieuwd wat het resultaat gaat worden.
  Groetjes Frea.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, wat een uitdaging.
  Ben superbenieuwd om dit project te zien groeien.
  Veel succes en plezier ermee enne... voorzichtig met de bordjes en kopjes hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hartstikke goed dat je er zelf mee aan de slag gaat! Volgens mij kan je een heel eind komen op jouw manier. Zelf ben ik begonnen met quilten in de tijd dat Jinny Beyer haar eerste boeken schreef (zij het dat ik een periode van 12 jaar niks aan deze liefhebberij gedaan heb) en in die eerste boeken staat heel goed beschreven hoe je allerlei blokken zelf kan tekenen, ook ronde. Toen kwam ik erachter dat hoewel ik een echt alpha ben en zodra dat kan wiskunde uit mijn pakket gooide, ik er toch nog genoeg van wist om allerlei blokken zelf te tekenen. Denk dat dat jou ook goed af gaat. En ja, het is toch echt leuker om je eigen ding te doen dan een patroon van een ander te gebruiken, daar kom ik ook steeds meer achter. Ben benieuwd naar het vervolg, succes en veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ohhhh die wil ik ook!
  Wat is deze quilt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Enig om te doen zelf de patronen maken ik heb het ooit geleerd bij Marijke (Steekjes en Kruisjes )zij had ooit een quiltwinkel in Muiderberg .Groetjes Sonja.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kijk even bij mij op pinterest, ik heb bord aangemaakt! Super mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo ontzettend mooi, wens je veel succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk om daar zelf mee aan de slag te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Echt geweldig, dat je je eigen invulling gaat geven aan de Jane Pizar-quilt! Dat gaat je vast en zeker lukken, en uiteindelijk heb je dan iets unieks, waar je erg trots op zult zijn. Veel succes en ik ga het volgen!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat gaat jou wel lukken, succes er mee!
  groetjes Merian

  BeantwoordenVerwijderen