zondag 26 april 2015

Wat een ruimte!

De ik zie sterretjesquilt-top is af!


En ik vind m zelf erg geslaagd. Zonder patroon, begonnen met de ster-in-een-ster, en toen bleek dat ik de sterren niet af wilde snijden verder verzonnen. Een leuke cheater fabric in de hoeken, en mooie randen met nog meer sterretjes maakten deze quilt af. Ik denk dat ie uiteindelijk op bed zal belanden bij DS.

De rondjes op de witte randen maakte ik trouwens met de perfect circles mallen. Erg handig hoor. Alleen dat strijken met stijfsel heeft me wat hoofdbrekens gekost. Ik heb een paar keer gehad dat de stof zo plakkerig werd dat het rondje onder aan mijn strijkijzer hing. Met als gevolg een bruin rondje wat ik opnieuw moest maken...


Wijs geworden heb ik de keren erna bakpapier gebruikt, dat leg ik dan over de te strijken rondjes en Dan worden ze pas Echt Perfect!


Tja toppie af... dat geeft ruimte! Wie weet wat voor nieuw project ik ga kiezen... alhoewel er ook aardig wat gequilt moet MAG worden. Ik vind het een heerlijk klusje als ik eerlijk ben. Al is de Nearly Insane toch ook weer verwaarloosd door al het haken en werken aan deze top. Dus liggen er nu twee quiltprojecten! Niet erg in mijn geval. Je hoeft helemaal niet na te denken waardoor je rust  RUIMTE in je hoofd kunt maken tijdens het quilten.

En ook buiten hebben we inmiddels prachtige Ruimte erbij...Laat de zomer maar komen, ik zie me hier wel zitten met een prikwerkje!

Liefs, en een fijne week (en Koningsdag morgen)
Nathalie

9 opmerkingen:

 1. Je quilt is MOOI geworden nu maar genieten van de Koningsdag .

  Gr Sonja.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het stijfsel in een klein jampotje gespoten & smeer het met een kwastje alleen op de randjes van het stukje dat ik wil stijfselen. Werkt echt perfect. Geen te natte, plakkerige stukjes stof meer, die je vervolgens moet strijken. Je sterrentop is trouwens echt een beauty! Mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig dat je mooie sterretjestop AF is!!
  En wat een heerlijke buitenplek, genieten hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is je sterretjestop een beauty geworden, echt prachtig!!! Ik maak zelf de rondjes zonder stijfels, bakpapier of wat dan ook, maar laat ze een nachtje liggen, na het strijken, en ze blijven prachtig in vorm! Ik vind die stijfsel altijd zo'n geklieder, en het maakt het appliceren er ook niet prettiger op...
  Leuk geworden, je buiten-maar-toch-uit-de-regen zitplaats; heel erg sfeervol!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is een beauty! En je ruimte buiten, dat wordt genieten!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je top is top en oef dat buitenverblijf heel erg leuk. Kan me voorstellen dat je daar enorm van gaat genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke quilt wordt het. Bedankt ook voor je tip met dat stijfsel, had ik nog niet bedacht met de perfect cirkels te gebruiken.
  En wat een prachtig buitenverblijf....je zou nooit meer binnenblijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is je top mooi geworden. En het buitenverblijf prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is je sterrenquilt mooi en bijzonder geworden ! En leuk dat je het zelf bedacht hebt !

  BeantwoordenVerwijderen