vrijdag 2 januari 2015

Gepuzzel op de rand

Er zijn al 12 sterretjes klaar! Ze worden eigenlijk best wel gezellig vind ik zelf! Lekker kiezen uit stofjes-die-ik-al-heb, niet te veel hoeven kopen, ook wel weer een fijn gevoel! Niet dat ik mijn voorraad zie slinken eigenlijk... maar dat zal wel herkenbaar zijn. En toch gaan er af en toe stofjes op.  Maar als je scrappy werkt, met heel veel verschillende stofjes, dan zie je je voorraad niet erg gauw slinken.

Nu zit ik wel een beetje met de randafwerking. Ik wil erg graag de punten van de grijze sterren in de rand laten vallen. Maar met zespuntige sterren kom je altijd ergens 'raar' uit. Afsnijden vind ik niet echt een optie. Dus ben ik aan het puzzelen gegaan op wat blauwe reepjes stof (ik denk nu dat ik voor de laatste rand blauw wil kiezen). Je krijgt dan dus zoiets... de linkerrand is helemaal goed, maar de bovenrand heeft te weinig blauw voor me, en het blijft lastig om ergens de hexagon af te snijden. Waar doe je dat?


of zo, met een zigzag-rand aan twee zijden en de bovenzijde recht.

of zoAls iemand een goed idee heeft of een foto van een sterrenquilt met een mooie randafwerking, dan houd ik me aanbevolen! Deze foto komt van het www, en hierbij is alles afgehakt...


Dit hieronder was het origineel, waarop ik 'flieft' werd (maar ietsje minder op de rand, haha). Reden waarom ik de rand anders wil is dat ik graag de grijze sterren zoveel mogelijk 'heel' wil laten om de stervorm zo lang mogelijk te benadrukken.Liefs, Nathalie

8 opmerkingen:

 1. Niet dat turkoizeblauw! Veel te fel.
  Ik vind de 1e rand het mooist, breng rust.
  Nog veel succes met je blog.

  Christine
  Een stille lezer die nu toch moet reageren (lol)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Snap dat je de originele rand niet wil maken. Vind het er ook niet zo leuk bij staan. Ben reuze benieuwd wat je nu gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook een sterrenquilt gemaakt en liep hier ook tegenaan. Een mooie oplossing is er volgens mij niet echt. Ik heb afgehakt (klinkt dramatisch) maar vind het bij nader inzien mwah. Op mijn blog bij "sterrenquilt" kun je mijn oplossing zien.
  Succes ermee!
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke sterretjes! En succes met de rand, je krijgt vanzelf een lumineus idee, zo maar, zo opeens ;-)
  Oh ja, nog gelukkig nieuwjaar, kon laatst toch geen berichtje hier plaatsen, met geen mogelijkheid, misschien nu wel?
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel sterrenmaaksters lopen hier tegen aan,..
  veel succes met kiezen en misschien wordt het straks voor mij ook een mooie oplossing,...
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou een rand maken zoals de laatste foto met allemaal zaagtandjes los over elkaar. Ik weet niet goed hoe ik dat uit moet leggen. Ook nog de beste wensen voor dit nieuwe jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. The scallop edge on the pink quilt is beautiful but looks hard to sew.

  BeantwoordenVerwijderen