vrijdag 12 september 2014

OOOPS I did it again!

Wat is het toch lastig hè, om niet te zwichten voor een nieuw project. De afgelopen weken nam de onrust in me toe. Twee quilts om te quilten (maar in praktijk nu even alleen met de kliekjesquilt bezig, die zal best snel af zijn en dan ligt de Insane er nog voor de winter, die is met zijn wollen vulling echt te warm nog om nu te quilten).

En twee tops waar ik aan werk. De oud-engelse mandjes, weer lekker opgepakt, maar... wel bewerkelijk in voorbereiding en niet zomaar mee te nemen. Ursula's ... tja, Ursula's mosaic. Op de een of andere manier niet helemaal mijn ding. En dan is het niet iets wat ik snel pak. Of het de stofjes zijn of de quilt op zich, daar ben ik nog niet uit..

Maar twee tops... Da's toch niet veel voor een quiltster... ik wil iets te kiezen hebben, iets om zomaar te pakken! En dus deed ik het opnieuw: een quilt kiezen die ik wil maken. Er dringt van alles aan Prachtige Ingewikkelde Ontwerpen. En ook: hele simpele... Al een hele tijd heb ik mijn zinnen gezet op een trip around the world. In een boek wat ik heb hangt er eentje in oude staat zo heel gezellig over een fauteuil waar kinderen in kunnen lezen.


En kwam ik ook nog op het www deze fantastische quilt met heel veel tripjes around the world tegen bij Sue Garman tegen

En tja... toen was het hek van de dam! Deze moest en zou het worden!

Dinsdag was ik in Tilburg omdat mijn auto voorzien zou worden van navigatie. En tja, als je dan om de hoek bij Dorry bent, dan is het natuurlijk wel gezellig om even binnen te waaien. Altijd leuk om even te neuzen. En verhip, liggen daar ook nog van die handige kleine vierkantjes-stempels! Komt dat even goed uit voor mijn plannetje!


Dus wordt er getekend, gerekend, en stofjes gewikt en gewogen...


En is vanmiddag het eerste blokje gestempeld en geknipt. Eerst nog wat onwennig hoor, die stempels, want hoe stempel je nu met zo weinig mogelijk stofverlies!


Al snel blijkt dit bakje handig om de lijnen mooi recht onder elkaar te krijgen. En krijg ik door hoe ik moet stempelen om ook de andere lijntjes sluitend te krijgen.


Het gaat steeds beter, en bij het laatste lapje zelfs helemaal zonder verlies.


Blok 1 is klaar, gestempeld en geknipt. En de keuze voor de verbindende rijen is gevallen op...
creme met pittig donkerblauw!


Fijne avond! Ik kruip lekker voor de tv! Met mijn mini-vierkantjes natuurlijk... ze zijn 2,5x2,5 cm en 3,5 cm in diameter...

Liefs Nathalie

16 opmerkingen:

 1. Strak secuur bezig hoor! En zeker ook inventief met zon bakje:) wat een heerlijk plaatjes die stoel.
  Ach wat maakt het uit even lekker uitproberen moet kunnen het ziet er al heel veel belovend uit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Nathalie mijn mini quiltje stond vandaag op het blog van betty en ik heb het zelfde stempeltje gebruikt. Sinds deze zomer volg ik je blog en vind je quilts prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om allemaal kleine blokken te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I absolutely love this quilt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit project ziet er al zo leuk uit. En wat een handige manier om dat stempel langs dat doosje te houden bij het stempelen. Ik heb zelf ooit een ruitvormige stempel bij Dorry gekocht om sterren mee te kunnen maken. Veel succes en plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik snap het helemaal, wat een leuke ook weer om mee bezig te zijn. je opzet ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal leuk! Geniet maar lekker van zo'n leuke nieuwe Oops.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dit is GEWELDIG!!! Dat boek,... dat ken ik, dat heb ik ook, en die quilt is een plaatje,....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die wordt weer heel leuk!! groetjes Merian

  BeantwoordenVerwijderen
 10. SUPERLEUK dat boek heb ik ook en zo inspirerend.
  Besmettelijk ,wil ik ook maar ik heb al zoveel onder handen,JA dat is het gevaar van al die leuke blogjes.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Nathalie, Ook dit project gaat weer helemaal prachtig worden! Nog een vraagje: over welk boek hebben jullie het eigenlijk?? Het klinkt als veelbelovend!
  Groetjes, Maartje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het boek heet "speelgoed en cadeautjes" en is geschreven door Caroline Zoob. Ik denk dat het misschien nog tweedehands verkrijgbaar is. Er staan zelfmaakideeen in, maar vooral ook heel veel mooie inspirerende foto's. De quilt is alleen op deze manier te zien in het boek, dus je moet maar raden naar het geheel, haha!

   Verwijderen
 12. Geweldig dat je het aandurft. Maar waarom ook niet. We leven tenslotte in een vrij land. En je volgers hebben er ook plezier van. Je hebt mooie kleuren uitgezocht. Maar o jee wat zijn ze klein. Echt lekker priegelen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat word een super mooie quilt, ik hou wel van tig kleine stukje vormen tot een geheel. Mooi ben benieuwd naar het eindresultaat

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja dat boek heb ik ook....zou er net als jij zo aan beginnen. .mooie kleuren! !

  BeantwoordenVerwijderen