zondag 28 augustus 2011

even wat anders!

Na heel, heel lange tijd ben ik weer eens écht aan het borduren geslagen! Bij een vriendin zag ik deze geborduurde hartjes:
Het is één van de patronen van Marjorie Massey uit de 'le passé composé'-lijn. Prachtig vond ik ze!
Nou is DH niet zo van de geborduurde dingetjes in huis, maar zeg nou zelf, als je deze in wit op grijs linnen bedenkt, dan past het toch best in ons brocante-huisje?

Ik ben alleen niet van plan om ze alle vijf te maken, maar slechts vier, één voor elk gezinslid. Ik heb ze onafhankelijk van ekaar een hartje laten kiezen. Gelukkig koos iedereen meteen een andere, zonder dat ze het van elkaar wisten! Ik denk niet dat ik de namen erbij ga borduren, maar in mijn eigen hart weet ik natuurlijk precies bij wie elk hartje hoort.

Hier zie je een beginnetje:

Ik vind het er zelf erg mooi uit zien. Ik borduur met een dubbele draad Venne garen, de zijden variant deze keer. Dat voelt echt zijdezacht aan, en blijkt ook nog eens supersterk te zijn! Het tellen en de onregelmatigheid van het linnen vind ik toch weer wat tegenvallen, pfoew, dat is écht opletten!

Verder ben ik vooral gestaag aan het quilten... De slingerrandjesdeken is nu vanaf het midden tot aan de vliegende gansjes en daar dan weer de helft van af!

Fijne dag allemaal!

2 opmerkingen:

 1. Flieft, op slag kan er niets aan doen! En succes doorpritten (lol) Knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Nathalie
  Ik kwam puur per ongeluk op je site terecht en was op slag verliefd op de hartjes. Heb jij voor mij een adres of winkel waar ik de patronen kan kopen? Ze zijn nl wel erg leuk voor mijn (brocante) huis in Frankrijk.
  groetjes,
  Tjarda
  tjardacardon@casema.nl

  BeantwoordenVerwijderen