maandag 11 juli 2011

Een top klaar! (of, nou ja, bijna?!)

Wat bedoelt ze nou weer met die titel zullen jullie denken?
De engeltjesquilt-top is klaar! Ze zitten allemaal aan elkaar (keurig, bijna overal dan...) en de top is voorzien van een bijna witte broderie stof. Prachtig! Tenminste, die witte rand, daar moet nog wel wat mee gebeuren natuurlijk. Zo ziet het er niet echt spectaculair uit. Maar voorzien van hartjes die in een schulp mee worden genomen (ik heb al hetzelfde randje geoefend met de witte quilt) en rood quiltgaren waardoor je heel mooi het quilten gaat zien, nou dán, dan wordt het wat. Denk ik.

Die rand moet er wel opgetekend zijn voordat ik ga dubbelen. Want dan kan ik pas de hartjes erop maken, en die moeten nog gefestonneerd (ik durf het niet aan om in deze rand te gaan appliqueren, dan is het nooit meer een goede rand vrees ik, zelfs festonneren is al een beetje eng). En dán kan ie pas gedubbeld.

De hele quilt meet nu zo'n 1.70x2.20 m. Best een joekel voor een meisjesbed. Maar de jongedame heeft een oud brocante bed wat 1.00x2.00 m meet, dus het kan best. Toch?

Nou, hier volgen de foto's, eentje van het totaal en van elk blokje ook nog een! Veel kijkplezier! Laat je even weten wat je ervan vind?
pot plant Penelope
Sarah the sewing angel
best friends Zoe & Prudence
Charlotte the shopper
Becky the bookworm
Fran's flying school
Harriet the homebody
Hettie at the hat shop
Tillie the tea lady

Dimity the dreamer

Angela the animal lover
Libby the Librarian
Millicent the magnificent mum
Sophia the social butterfly
teagarden
Melody the musician
Faith (with love and hope)
sewing

1 opmerking:

  1. Hij is heel mooi geworden, maar het is wel een joekel, geloof ik. Ga je hem ergens ophangen of ga je hem gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen