donderdag 23 juni 2011

Oh nee, niet nóg een!

Maar helaas, als het Virus je te pakken heeft, dan is er geen houden meer aan!

Inmiddels ligt de slingerrandjesdeken op de quiltstandaard, vordert de engeltjes zó dat ik 'nog maar' 1 1/2 engeltje 'hoef' (en 'even' in elkaar zetten natuurlijk, er zijn inmiddels 120 vierkantjes van 2 1/2 inch voor gesneden). De jongensquilt voor Krijn, daar ben ik voor aan het stitchen (hij kan gewoon niet wachten tot ik echt zichtbaar resultaat boek) en nu volgt dan een nieuwe verslaving (vrees ik...)

Blokje 1 is geboren! Het is een 15 cm blok geworden:
Ik kreeg een enorm déja vu gevoel, want de sterretjes van de antieke hebben evenveel onderdeeltjes. Het is net zo'n gefriemel om het midden helemaal netjes te krijgen (alhoewel, gelukkig gaan deze puntjes niet helemaal tot het midden, waardoor je toch een iets vloeiender geheel krijgt). En die rondingen, die wil ik graag Netjes.

Maar goed, ondanks een blauwe archiefdoos vol ruitjes en streepjes, en wat ingeslagen Fat Quarters voor de quilt van Krijn waar ik waarschijnlijk best een stukje van kan missen, Moest ik Natuurlijk even naar Dorry om de blauwtjes aan te vullen (want zeg nou zelf, alleen maar stoere jongensstofjes van Krijn en ruitjes, dat zou saai worden!) Het enige waar ik op gelet heb bij het uitzoeken was dat het in elk geval blauw moest zijn (in wat voor kleur blauw dan ook) en dat ik het een leuk stofje zou vinden. Het werden eenentwintig reepjes (gelukkig snijdt Dorry ook smalle reepjes af!).

Hoe groot deze gaat worden, geen idee. Ik weet alleen wel dat ie prachtig gaat kleuren hier in de huiskamer, misschien hang ik hem gewoon lekker altijd over de bank. Als ie klaar is dan hè, over een jaartje of twee?!!
Zien jullie het al voor je, in combinatie met de foto uit het vorige bericht? En wie kan ik 'besmetten' met een Winding Ways virusje? Het is heeeeeeeeeeeel onschuldig hoor!

2 opmerkingen:

  1. Oh erg... die heb ik nog ergens liggen....
    maar waar ook al weer...
    Mooie stofjes....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee ik word niet besmet, misschien wel ooit. Ben een kaleidscoop aan het maken, is hetzelfde idee alleen heb ik geen kromme maar rechte lijnen en het middelpunt is best pittig vind je ook niet?

    BeantwoordenVerwijderen