zondag 30 januari 2011

lege plek

In de keuken is het leeg. Nou ja, leeg, onze keuken is aardig gevuld natuurlijk, maar in december en ook nog een groot deel van januari hing aan de zijkant van onze keukenkast die gezellige kerst stitchery. Half januari kon ik 'm toch echt niet meer laten hangen vond ik. Maar kaal is het wel!

Overal zie ik langzaamaan kippenquiltjes opduiken, onder andere bij Anita. Die van Anita is heel groot, echt een lekkere onderkruipquilt, maar geïnspireerd door de kipjes ben ik eens gaan zoeken op het internet. En toen vond ik de site van meme's quilts. Wat veel leuks is daar te zien zeg! En wat een leuke freebee staat er!  Langzaam begon het te borrelen en te kriebelen. Maar hét ontwerp zit er voor mij niet helemaal bij. Dus ben ik zelf aan het krabbelen geslagen:

Ik ben benieuwd of jullie het een beetje kunnen zien. Het is een eerste krabbel, met een kipje, mandje, hartje, schaapje, vlinder, lieveheersbeest en wat bloemen. Ik wil een gezellig, vrolijk lentequiltje maken. Het wordt waarschijnlijk wat gerommel met applicatie, stitchen en vliesofix, maar dat bevalt me bij de engeltjes ook goed dus dat zal best mooi worden.

Gisteren waren de open dagen bij Dorry en daar moest ik natuurlijk ook even heen. Al dolende (ik geloof dat ik er wel twee uur geweest ben...) heb ik daar lopen broeden en stofjes verzameld. Kijk, dit is de oogst, het onderste creme lapje met groene blaadjes wordt de basisstof, de rest past mooi bij elkaar en toen ik thuis kwam ontdekte ik dat de rode kleurtjes ook leuk bij de engeltjesquilt passen, dus dat is mooi meegenomen.
De twee lapjes rechts bovenop zijn een beetje gelig. Een stipje en een paisley. Vandaag als het echt goed licht is ga ik even in de voorraad snuffelen welke lapjes ik er nog meer bij ga gebruiken, maar de basis is gelegd! Ik heb mezelf ook nog verwend met een sewline trio-pen, en nog roze vullingen en ruim 3 meter Hobbs ingeslagen...

O ja, de vliegende gansjes zijn allemaal voorzien van hun driehoekjes, ik heb ze net op een rijtje gelegd en kan ze nu aan elkaar gaan naaien. Ook daar kom ik steeds verder mee. Maar met zoveel leuke projecten onder handen kom ik tijd te kort! Iemand nog een doosje tijd over?

2 opmerkingen:

  1. Je schets ziet er veel belovend uit ! Heerlijke lapjes heb je gekocht.
    Geniet van je boeketje.
    Groetjes Anita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super lapjes heb je gekocht hoor! Ben heel benieuwd naar de quilt!

    BeantwoordenVerwijderen