woensdag 26 september 2012

Lekker bezig!

Ik was aan het twijfelen of ik wel een blogje zou schrijven. Want eigenlijk is er niet zo veel nieuws onder de zon. Het is razend druk op school, hier thuis ook met een jarige DS (en als je 5 wordt, dan wil je een knalfeest, en een piraten-kinderfeest, en een supertraktatie voor in de klas...) dus ook hier valt het nodige te regelen.

Dat betekent minder vrije minuutjes om met lapjes te spelen. En ga ik 'gewoon' verder met waar ik mee bezig ben... Het quilten der engelen:


zoals jullie kunnen zien (althans, dat hoop ik, haha) schiet het aardig op. Het huisjesblok links moet nog, en dan de onderste vier blokken. De quilt begint al lekker quilterig te voelen. De rand, daar tob ik nog over. Het liefst zou ik alleen een rand 'in the ditch' doen zoals bij de schilderijlijstjes. Dat betekent wel dat de buitenste rode rand, 6 cm breed, niet gequilt wordt. Heeft iemand daar ervaring mee?

En dan hebben we mijn oud-engelse mandjes. Geen mandje bijgekomen, maar het middenstuk is wel voorzien van 3 bloemen en de vierde is in de maak:


Het volgende randje wordt vast weer piekerwerk, want hoe ga ik nu de lege ruimtes tussenin vullen? Ik denk nu met vlindertjes en hartjes. Daarna wil ik met een klein blokje gaan werken, welke weet ik nog niet. Het wordt een bonte toestand, maar Leuk!!!

Nieuwe projecten mag ik niet meer beginnen van mezelf, tenminste... niet totdat de quilt van DH af is. Voorlopig is die nog steeds niet verder gekomen als dit:

 
Ach, ik moet er gewoon een keer een paar dagen voor achter de naaimachine kunnen kruipen. Rond de herfstvakantie is de grootste drukte achter de rug, dus... wie weet! Hij hoopt er toch echt dit najaar nog onder te kunnen kruipen!
 
 
Fijne week verder!
Liefs, Nathalie

6 opmerkingen:

 1. Leuk hoor, zusje is deze ook aan het maken. Ik zal je blog even doorsturen naar haar.

  Groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je je quilt heb geplaatst, hij is erg mooi. En nu heb ik een beetje het idee van doorquilten {ben namelijk hiermee een beginner}

  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie quilt is dat zeg die met de engelen!! En je schiet idd goed op, is goed te zien.

  Groetjes, Debbie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Nathalie je quilt word prachtig ik vond het ook erg leuk om eraan te werken met alle verschillende blokjes met de engeltjes.zelf heb ik de rand wel doorgepit met een motief maar dat is maar net waar je van houd je moet het naar je eigen smaak doen hoor.De engelse mandjes dat is ook een hele mooie aan het worden.En de lapjes die komen wel weer een keer aan de beurt,in ieder geval hoef jij je niet te vervelen.Groetjes en een fijne week Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat wordt je angeltjes quilt toch superleuk, zo zie je maar wat het doorquilten kan doen.
  En je engelse mandjes quilt wordt al net zo leuk, ik vind je kleurkeuze prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig middenstuk ben je aan het maken. Je engelenquilt is ook mooi. Met het quilten kan ik je niet adviseren, behalve dan dat mij 6 cm niet gequilt niet zo'n probleem lijkt.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen