zondag 14 augustus 2011

Ik ben er weer!

En wat heb ik de laatste weken allemaal uitgespookt?

Nou, allereerst is het hier al vijf weken zomervakantie. Daarvan zijn we er twee naar Texel geweest. Natuurlijk google je dan van te voren op Texel - quilt. En dan vind je de scholekster, een leuke combinatie van quilt en hebbedingenwinkel in Den Burg. Daar zijn we dan ook even langs geweest, en ik kocht er een hele mooie en handige ovale quiltring van 50x30 cm, dit model:
Die heb ik de afgelopen week lekker uitgeprobeerd op mijn pas verworven quiltbok. Mijn lief heeft die voor de vakantie nog voor me gemaakt, maar met mijn ronde quiltring vond ik het geen succes. Ook heb ik de 'pootjes' aan de voorkant die erg hoog uitsteken wat verder af laten zagen, mijn quiltring blijft er nu nog net achter hangen, maar dat scheelt een hoop gebots met mijn onderarmen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meteen laaiend enthousiast was over de quiltbok. Ik heb ook een ronde quiltring op standaard, het is een vaste standaard waar de ring niet op kan draaien, alleen maar op kan kantelen. Die heb ik tot nu toe gebruikt om mijn antieke door te quilten, maar is best een beetje laag, en ook zit vooral de linkerpoot nogal eens in de weg. Wat weer wel fijn is, is dat je de quilt heel makkelijk op de standaard kunt opspannen in de ring. Dus huppekee, ring los, stukje opschuiven, duw op zijn plek en weer verder. Op de quiltbok is dat onmogelijk, de hele quilt moet eraf, op de tafel, alles in de quiltring en dan kan ik pas weer verder als het hele zaakje terug ligt. Met zo'n mega-formaat ook niet erg makkelijk... Maar, met deze quiltring heb ik zo'n groot stuk onder handen in één klap dat ik royaal een hele avond kan quilten. En ik laat mijn ring toch nooit overnachten op mijn quilt, dus nu vind ik het minder erg.

Verder heb ik een paar stitchery's gemaakt voor de quilt van de kleine man. Die zien jullie in een compleet blokje wel verschijnen. Een stuk of 7 zijn er nu helemaal af, op de helft dus. En applicatieblok twee is op een paar rondjes ook af, kijk maar:
Kan ik deze week ook dit blok af gaan werken, tussen de bedrijven door.

Wat ook mee was op vakantie is de winding ways. Daarvan kan ik nu, ein-de-lijk, de eerste hele cirkel zien!

Ik vind het altijd zo leuk om te zien hoe zo'n rare combinatie en veelheid van stofjes zo'n mooi geheel kan maken door rustige achtergrondstof. Al die witjes sluiten al die blauwtjes zo mooi op en maken het ondanks dat het erg druk is ook weer erg kalm. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

2 opmerkingen:

  1. Handig zo'n ovale quiltring, ik had'm nog nooit gezien. Mooi blok heb je gemaakt voor 'A Boy's Story'. En je Winding Ways vind ik helemaal geweldig!!! Inderdaad, dat wit en blauw is een supermooie combi. Groetjes, Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Nathalie,

    Leuk blog heb je! Mijn oog viel op je blauw-witte quilt, bijna hetzelfde patroon als de kaleidoscoopquilt op mijn blog. Leuk!
    Groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen