woensdag 2 februari 2011

wat doe je als het 's avonds te donker is om stofjes bij elkaar te zoeken?

Dan flans je een speldenkussentje in elkaar! Gisteravond had ik een avondje over. De vliegende gansjes zitten al weer aan de slingerrandjes-deken, dus moet ik eerst weer op pad voor het volgende randje. Dan kan ik weer verder. (nauurlijk, ik zou al best de volgende rand kunnen knippen, maar in mijn hoofd werkt het niet zo. Eerst het een af, dan het volgende)

Mijn 'lentequiltje' daar kon ik ook niet verder mee omdat het te donker was om de stofjes bij elkaar te zoeken. Dat ga ik straks doen, als het wat lichter is. Nu heb ik voor elke quilt een werkmandje. Lekker overzichtelijk. Maar het liefst heb ik in elk mandje een goede schaar, klosje garen en speldenkussen. Gewoon een lekker werksetje. Dus heb ik gisteren maar wat kleine lapjes van 5x5 cm gesneden om dit speldenkussentje te maken:
Helaas is op de een of andere manier de bovenkant onderop gekomen. Ik dacht dat het niet uit zou maken hoe je de tussenrand er tussen maakte, boven en onderkant zijn gelijk, maar het model 'floepte' er zo uit en nu zit de roze bloemetjesstof onderop. Op de foto zie je er dus weinig van, in het echt zie je het stofje gelukkig wel beter. Om de bovenkant toch wat op te leuken heb ik er gehaakte bloemetjes op genaaid. Nee, niet zelf gehaakt, maar te koop met een sticker aan de onderkant bij Xenos, om bijv. een cadeautje mee op te vrolijken. Dat stickertje peuter je er zo af en dan kun je ze ook zo gebruiken.

Als je dit speldenkussen ook wilt maken, dan klik je op de link en daar vind je een gratis beschrijving.
Een fijne dag nog!

1 opmerking:

  1. Leuk je speldenkussen, zo heb je toch met lapjes gespeeld! Je aankopen bij Dorry zijn erg mooi, en met je gansjes komt het vast goed. Kon helaas je stitcherie niet goed zien, maaar hij komt vast een keer voorbij toch? fijne avond, groetjes Else

    BeantwoordenVerwijderen