zondag 13 februari 2011

Op les

Samen met Peti ben ik op quiltles bij Marleen Wijn-Jooren. Het is een serie van 4 lessen waarbij we een schattig wit blok maken en van alles leren over de fijne kneepjes van het quilten. En tja, ik heb wel heel goed geoefend op de quilt voor Krijn z'n bed, maar er valt nog heel veel bij te leren van iemand die écht weet hoe het hoort!
Kijk, dit mooie witte blok zijn we aan het maken, ik ga het verwerken in mijn witte quilt:

De eerste keer hebben we heel veel basisinformatie gehad. De tweede les leerden we alles over rasters, en werden we lekker gemaakt met een prachtig handig boekje over quilten, 'de quilttechniek- van Dorothy Osler.' Gisteren heb ik een tweedehands exemplaar ervan bij bol.com besteld, want er staat wel heel veel in over het quilten. Nieuw is het boekje nergens meer te koop.

Nu had ik ook mijn lentequiltje meegenomen. Marleen zat meteen vol met bruisende ideeën over hoe ik hem zou kunnen quilten. Daar heb ik veel van geleerd zeg, het duizelde me! Van alles over positief-negatief, hoe je de achtergrond juist bij applicaties weg moet quilten, dat was allemaal nieuw! Bij elk blokje van mijn quilt heeft ze wat tips gegeven over het quilten. En kijk, ik ben al begonnen, de kip zit al bijna helemaal in haar 'eitjes'.
De foto is deze keer buiten bij daglicht gemaakt. Het blauwe randje zit nog niet zo netjes, maar dat komt nog hoor!

1 opmerking:

  1. Wat mooi je quiltwerk op de witte stof ! Ik vind je voorjaarsquiltje ook erg leuk worden, leuk die eitjes op de achtergrond van de kip gequilt.
    Groetjes Anita.

    BeantwoordenVerwijderen