dinsdag 22 september 2020

quilt in één zomer!

Afgelopen zomer was me er eentje. We zaten veel thuis, DH druk met zijn bedrijf, Corona in de wereld en dus een lange zomer thuis. Ik heb me niet verveeld, en ik moet eerlijk zeggen, dat ik lekker woon en een lekkere tuin heb, en dat ik een echte huismus ben. Voor mij is niet op vakantie gaan niet echt een straf.

Deze zomer was er op quiltgebied eentje van puzzelen met stempels en stofjes. En, terwijl de zomer deze week over gaat in de herfst, is de patchwork of the crosses quilt af. 


Ik ben er heel blij mee. Wat een vrolijke quilt is dit geworden, en wat was het een feestje om steeds weer blokken te verzinnen en uit te werken. 


Steeds weer gaat je blik naar een ander stukje van deze quilt. Het is een feestje van heldere kleuren en gekke prints. En toch... blijft het een rustige quilt voor mij, die echte wel past in het rijtje van mijn andere quilt. Hieronder zie je de quilt naast de Brinton Hall... dan zie je toch echt wel dat het een soort van zusjes zijn toch?


Ik moet toegeven dat de fellere stofjes beginnen te trekken. Maar repro prints blijven favoriet. Nu komen er gelukkig ook weer veel frisse en gekke repro prints uit. De balans moet goed zijn! Omdat ik een paar weken geleden jarig was heb ik wat mooie stofjes en inspiratieboeken gekregen De keuze voor een nieuw project is dus reuze! Maar laat ik me voorlopig maar even inhouden, me op mijn twee andere projecten storten en ... op heel veel quiltsteekjes. Op naar een koude herfst en winter!

 Liefs! Nathalie

5 opmerkingen:

 1. piep knap resultaat meid!! hop naar het quilten
  knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat prachtig is die nieuwe quilt. Je blijft er inderdaad naar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. What a lovely Patchwork of the Crosses. You did the whole quilt in just one summer? Remarkable! I really love it. Great Quiltmania books. They are my favorites too. Looking forward to seeing what you find in them to do. Best wishes, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig geworden. Leuke kleuren combi's. Maar pas maar op met de boeken van Margaret SG en Sue Ross die kunnen heel verslavend worden en je kijk op stofjes ook. Er wordt zo vrij gewerkt. Een hele andere wereld. Geniet er lekker van, alleen het kijken is al een feestje. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen