dinsdag 9 januari 2018

Behekst!

Ik lijk wel behekst door het hexjes virus! Nu ik eenmaal de smaak van het stempelen te pakken heb, en het zelfs met hexjes super veel sneller blijkt te gaan, ben ik niet meer te stoppen.


Ik ben vooral aan het spelen om leuke bloemetjes te maken. De meest rare stofjes lenen zich daar het best voor! Beetje donker, maar wat n leukerd he!


Voor het stempelen gebruik ik de rubberen stempels van Jeanneke. Deze blijven het mooist vind ik, de siliconen variant vind ik niet fijn, de inkt hoopt zich op in het middengedeelte en gaat smetten op je stofjes. Bij de stempels van Jeanneke kun je mooi door het midden heen kijken om te zien wat je doet. 

Ik maak meteen een y-vorm aan elk bloemetje vast. Zo kan ik ze heel makkelijk aan het middenstuk verbinden, ongeacht welke plaats past het op deze manier altijd! Dat verbinden is nog een heel klusje ook. 

En dit is de achterkant. Ik naai blaadje voor blaadje aan het hartje. En als de Y eraan zit, dan vouw ik met mijn nagels de randjes om. Niet met een strijkijzer dus! Ik doe dat om en om waardoor de puntjes zich netjes open vouwen. Ik hoop dat het duidelijk is door deze foto. Als je met kartonnetjes werkt heb je overhandse steekjes en liggen alle naadjes open. Omdat je nu gewoon naait kan dat niet en moet je dus aan de achterkant even anders werken.

En als ik dan ga stempelen leg ik de bloemetjes netjes uit, zodat ik zie wat ik doe. Ook maak ik altijd een foto voor de zekerheid, voor als ik bij het aan elkaar naaien niet meer precies zou weten wat ik bedacht had. Meestal probeer ik zo'n vijftien bloemetjes in een klap te stempelen. Dat is best een flinke klus, zeker als je echt met de stofjes wil spelen. Maar het maakt het zoveel mooier! En ach, als er eentje wat minder lukt, ook niet zo erg. Dit is toch weer een leerproject waarbij ik steeds weer ontdek wat je met stofjes kunt doen, wat werkt leuk en wat niet?

Hopelijk krijgen jullie al zin om mee te gaan hexen!
Liefs! Nathalie

10 opmerkingen:

 1. Nou, dat is al best een flinke lap, heerlijk toch, ben ook zo gek op hexagonnen. En het is zo mooi!!! Stempelen gaat heerlijk, ik heb wel siliconen stempel, maar druk dus niet zo hard. Maar als er teveel op komt, maak ik het schoon.
  Wens je succes verder, groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk, dat fussy cutten! Je hebt al een aardig stuk! 🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om te zien , ben zelf begonnen met een siliconen mal en heb geen problemen met de inkt.
  Vind de malletjes van Jeanneke aan de dure kant.

  Gr Odette.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat maak je prachtige dingen!

  Groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoo, jij zit duidelijk in de "hexjes"flow. Wat heb je er al veel gemaakt. Fijn voor ons om het zo duidelijk op de foto te zetten en om het maakproces zo goed te omschrijven. Zo steken wij er ook weer iets van op. Super!!
  Groetjes, Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Nathalie, mag ik je wat vragen?
  Die stitch machine gebruik jij die ook voor het dubbelen van een quilt? Ik zit er aan te denken om dit aan te schaffen, wil het graag gebruiken voor het dubbelen maar wil graag weten of het hiervoor geschikt is?. Ik had al gekeken of je op Instagram zit met al je mooie werkstukken. Groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Astrid,
   De microstitch gebruik ik inderdaad ook om quilts te dubbelen. Ik plak dan de achterkant met de goede kant van de stof op een vloer met schilderstape. Daarna leg ik de vulling en de top er zo glad mogelijk op. Ik heb een lange ronde stok die ik vervolgens onder alle drie de lagen door schuif (ik plak de schilderstape bijv. links en rechts dus niet aan vier kanten). vervolgens kun je in de holle ruimte die naast de stok ontstaat heel makkelijk de nietjes in de drie lagen schieten. Ik ga wel altijd handquilten, dus weet niet hoe deze methode uitpakt als je gaat machinequilten. Succes!

   Verwijderen
  2. Dank je wel voor je antwoord, ik ga het bestellen. Grappig, ik ben op je blog gekomen doordat ik aan het kijken was naar huisjesquilts en de NI. Beiden zo mooi en dan zie ik ook nog allemaal brocante voor bij komen! Top Groetjes Astrid

   Verwijderen