dinsdag 31 oktober 2017

Meestal als het stil is...

Is dat een teken dat er flink nagedacht wordt. Lopen projecten zoals ze moeten? Ik geloof dat velen van jullie denken dat ik een onverbeterlijke twijfelkont ben, die steeds maar loopt te piekeren en te puzzelen. Als je mijn blogs terug leest zou je dat bijna gaan denken. Niet helemaal waar. Ik ben wel een enorme perfectionist. Niet altijd in de uitvoering, maar zeker wel in de compositie en het denkwerk. En pas als ik helemaal tevreden ben en het plaatje "klopt", dan is het goed.

Waarom ik mijn gepieker en gepuzzel hier opschrijf? Vooral voor mezelf. Om terug te kunnen lezen, waarom nam ik toen dit besluit voor een quilt, wat was het proces om tot deze quilt te komen? Ik zou mijn online quiltdagboek (want zo zie ik dit blog) eigenlijk ooit eens moeten printen. Voor mezelf. Maar terug zoeken op je blog is zo lekker makkelijk. Klik op de juiste quilt hiernaast en het hele denk proces kan ik terug lezen per quilt. Zo fijn!


De middencirkel van Pendle Hill is klaar, nog zonder hoekvulling overigens. Wat leuk om te doen! Ik weet meteen weer waarom ik voor dit middenblok viel toen ik het voor het eerst op internet ergens langs zag komen... de Broderie Perse overgang tussen middencirkel en achtergrondstof. Zo leuk gedaan! En het appliqueren en puzzelen was een feestje. 

Maar nu? De hele quilt is eigenlijk best heel erg groot. Gewoon weer een lits-jumeaux zal ik maar zeggen. En als ik heel eerlijk ben... die heb ik al twee. Zit ik daarop te wachten? Eigenlijk niet. Maar dit blok, da's dan toch wel weer een feestje. Zal ik dan misschien dit blok gaan verwerken in de kleine-quiltjes-quilt? De afmeting is goed, die klopt... als middenblok misschien niet gek?


(wat een kleurverschil, de 1e foto bij daglicht, deze in de avond met de lampen aan)

Ik zie dit eigenlijk ook wel gebeuren! Op deze manier krijg ik als ik in een vierkant werk met sashings en 9 blokken maak, ervan uitgaande dat de cirkel het middenblok is, een quilt van 165/170 ongeveer. Lekker maatje... En dan kan ik met de hexagonnen waar ik al mee was begonnen gewoon zelf mijn hexagonnen quilt maken, zonder aan bepaalde afmetingen vast te zitten. Mmm... verleidelijk plan! Dit is langzaam aan een soort tweede kliekjes-quilt aan het worden, haha!

Verder is deze uit logeren... je kunt hem volgende week in het sjetootje tegen komen in Boirs, België.
Spannend... voor het eerst dat een quilt weg is!


Wordt vast allemaal weer vervolgd...
Liefs! Nathalie6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig middenblok en de andere blokken zijn ook mooi! Je komt er vast uit, wat je gaat en wil doen.
  Spannend dat er een quilt van jou uit logeren gaat!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken dat vele denken ook wel. Bij mij zou het een stuk meer opschieten als ik dat de helft minder zou doen. En als ik iets minder aan nieuwe projecten zou denken .... !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je quilt zal vast enorm bewonderd worden! En ik zal er goed op passen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je middenblok is prachtig! Er is geen 'boven' en geen 'onder' en dat is handig voor gebruik. Ik herken het denken en het bijstellen van plannen. Toch vond ik jouw aanvankelijke plan ook heel mooi. Je kunt natuurlijk ook het aantal hexagonnen minderen. Wordt de quilt vanzelf kleiner. Hoe dan ook: mooi wordt het zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie blokken/miniquiltjes hoor! Prachtig ! En dan jouw Gute. Leuk voor je dat deze naar de tentoonstelling mag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supermooi, dit blok met het prachtige, fijne broderie perse erin! Wat je ermee gaat doen is natuurlijk geheel aan jou, en dat kan niemand anders bepalen, maar als middenblok zou hij het volgens mij ook bijzonder goed doen...
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen