zondag 5 maart 2017

Het schiet op!

Want er zijn al weer 5 blokken en wat hoekpunten gequilt. Nog vier blokken en vier hoeken te gaan.... dat valt mee toch?  Niet de beste foto's met een lampje erboven, het is hier grijs en druilerig.
Maar ik vind het toch leuk voor het totaalplaatje om ze te plaatsen. Het valt me ook reuze mee dat ik ook nog quiltwerk uit handen kan krijgen... De rest van de tijd wordt voornamelijk besteed aan... behang afstomen. Dit is voor je schouders en handen ook nog eens behoorlijk belastend, soms wil het niet zo vaak lukken om nog draad en naald vast te houden.


In huis denk ik elke keer dat er niets meer gesloopt hoeft te worden en dan staat er aan het einde van de week toch weer een gevulde container voor ons huis... pfff! Maar de grootste sloop is achter de rug, en voorzichtig aan is al gestart met de opbouw!Het is nu nog een kaal gedoetje, maar ze hebben beloofd dat het goed komt! Ik ga morgen maar eens verder met het behang, en ondertussen bedenken welke kleur binding ik rond de AWS wil...

Liefs! Nathalie

6 opmerkingen:

 1. Knap van je dat je nog kunt handwerken terwijl je huis op de kop staat. Dat is een hele klus, net zoals het quilten op zich! Het wordt mooi, heel netjes met kleine steekjes.
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ineke,
   We wonen nog in ons oude huis, ons nieuwe huis staat op z'n kop en is een complete bouwval. We kunnen er niet in wonen, er is helemaal niets nu!

   Verwijderen
 2. Wat knap dat jij na zo'n dagje hard labeur in het huis toch nog zin hebt om een quiltnaaldje vast te pakken. Ik denk niet dat ik dat zou kunnen opbrengen. Maar jij voelt natuurlijk het einde van het quiltwerk aan de AWS naderen. En jij ziet ze ook al zo voor je in het huis hangen. Dat stimuleert natuurlijk enorm. Je blokken mogen weer gezien worden!!
  Ik was juist héél erg blij met jouw tip! Ik kom hier altijd zo graag kijken omdat ik jouw stof- en kleurcombinaties zo leuk vind. Jij hebt daar een heel goed gevoel voor. Daar kan ik alleen maar van leren -:) !
  Ben ook héél benieuwd naar de vorderingen van de verbouwingswerken. Jullie gaan een drukke tijd tegemoet. Veel succes gewenst!!
  Groetjes, Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ontspanning na inspanning.
  Altijd een heel gedoe zo een verbouwing, maar straks vast heel erg blij met het resultaat.
  Je quilt gaat prachtig worden.
  Sterkte met de verbouwing.
  Groetjes Marja
  🏡🏡🏡

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The quilting of your AWS blocks is very beautiful.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi wordt jouw quiltwerk! En misschien een goede tip voor als je nog meer behang moet verwijderen: een plantenspuit vullen met lauw water waarin je wat biotechnische hebt opgelost. Behang inspuiten, even laten intrekken en je kunt het behang makkelijk verwijderen. Zo hebben wij ook het behang in 2 slaapkamers verwijdert. Het ging geweldig! Succes met de verbouwing verder!

  BeantwoordenVerwijderen