vrijdag 28 oktober 2016

na 3 maanden weer eens... brinton hall!

Soms ben je zo druk met andere dingen dat een quilt gewoon even blijft liggen. Dat geeft op zich niks, als het maar niet komt door het gevoel dat het niet de goede kant op gaat met een quilt. En dat is niet het geval met Brinton Hall! De quilt waar ik altijd als ik eraan werk Meteen Vrolijk van word! Hij bleef gewoon even liggen omdat ik voor de driehoekjes rand een dagje achter de naaimachine moest kruipen, en nu het hier in het zuiden des lands herfstvakantie is lukte dat. Het scheelt ook nog dat zwembad, trampoline centrum en wat dan ook niet lukt deze vakantie vanwege de gebroken pols van DD. Wat een pech en pijn voor die lieve schat!

Oké, brinton hall... hoe ver staat het nu?

Al best een erg leuk plaatje! De quilt is zover dat ik aan de buitenste rand toe ben. Meteen een beetje hoofdbrekens, want, natuurlijk, wil ik die weer anders dan de rand bij het ontwerp. Meer zoals de oude originele quilt, en een beetje Nathalie...

dus maak ik een leuk hoekblok!

Een erg leuk blok wat in het midden komt met mini-hexjes


en alvast een kleurrijk blok wat wel volgens patroon is!


En als ik dat dan op de grond leg, met de beoogde rand en tussenrand, 
dan vind ik het wel een aardig geheel!
Foto's maken van een tussenstadium helpt ook echt vind ik...
Dan kun je best goed zien hoe t gaat worden en wat bepaalde kleuren en keuzes doen!


En dan hebben jullie nog wat gequilte blokken te goed, want iedereen vindt het toch erg leuk om mee te koekeloeren! Misschien moet je op de foto klikken om het goed te kunnen zien.

Liefs! 
Nathalie5 opmerkingen:

 1. Wat ben je met prachtige werkstukken bezig. Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fleurige quilt is de Brinton Hall. Een feestje om te maken voor al wie graag mooie stofcombinaties uitzoekt!!!
  Groetjes, Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb weer genoten van je mooie quilts.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer heerlijk mee-gekoekeloerd naar het prachtige quiltwerk in je mooie blokken; heel inspirerend! En je Brinton Hall wordt ook al zo'n plaatje. Dat hoekblok met het vogeltje is geweldig mooi!!!
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen