zondag 1 november 2015

Bijna! en... wolletjesliefhebbers opgelet!

Sinds begin dit jaar ben ik aan het haken. Niet omdat ik het zo leuk vind, oh nee. Ik kan niet eens haken. Maar ik had zo'n mooie wolletjes gekocht waarvan mijn moeder een granny square deken voor me zou haken. Jaren van operaties aan haar handen hebben daar een stokje voor gestoken. Dus wat dan? Toch maar zelf aan de slag.

Met deze tutorial heb ik mezelf geleerd om granny's te haken. Als ik het kan, kan iedereen het. En nu ben ik dan zover dat alleen nog het laatste donkerblauwe afwerkrandje eromheen moet.Zo ziet het omhaakrandje eruit.

Het was een mega-project voor me. Toch vond ik ook ontspanning in het haken hoor, dat wel. Je krijgt er soms heerlijk zware ogen van dus het is een lekker werkje voor de wintermaanden.
Nu heb ik nog 1200 gram wol over. Hierboven zie je het. Van heel veel kleuren nog halve bollen. Het garen is Lana Grossa Merino Coolwool Superfein. Super garen. Mocht je nou ook zin hebben om zo'n deken te maken... Je mag het restant voor een leuk prijsje van me overnemen. Kun je meteen aan de slag. Alleen nog extra bollen achtergrondkleur nodig, want mijn deken weegt 2400 gram. Normaal kost een bolletje 4,95, het zijn 24 bollen, da's eigenlijk €120,- Ik wil het verkopen voor €75,- voor de liefhebber. Dussss... iemand interesse?

Liefs!
Nathalie

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige deken. Ik heb vorig jaar (van katoen en in wilde kleuren) ook een granny square deken gehaakt, ook via tutorial geleerd, hartstikke leuk om te doen, maar ik laat het bij 1 deken.
  Gefeliciteerd met dit resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee dank je, lief aangeboden, maar ik hou het maar bij lapjes ;-D
  Ik vind het wel een prachtige deken geworden, knap hoor!!!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. This is a beautiful crochet granny square blanket!
  I love your colors and your design!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt mooi geworden ...... Deze vierkantjes zijn nu juist om restjes op te haken...... denk dat je weer lekker de haaknaald moet oppakken..........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor iemand, die zoals ze zelf beweert, niet kan haken, vind ik dit een topprestatie: wat een prachtige deken heb je gemaakt. Ik kan er ook niet zo veel van, van dat haken, maar heb toch een keer zo'n ripple-blanket gehaakt, met van die gofjes, en het klopt helemaal wat jij zegt: als je de slag eenmaal te pakken hebt, is het echt heel ontspannend.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen