woensdag 2 september 2015

De uitdaging!

Tja, zoals zoveel quiltsters met me regelmatig meemaken is het weer zo ver... ik sta voor n uitdaging!
Nou ja, eentje, misschien wel meerdere!

Uitdaging: ik heb mezelf voorgenomen om dit jaar geen nieuwe projecten te starten. Met nog 6 af te werken projecten lijkt het me ook slim om dat heel 2015 vol te houden en toch niet stiekem... Nog twee quilts te quilten, 1 haakproject, en 3 tops waar ik aan werk. Genoeg! Dus ben ik streng voor mezelf, en werk ik stug door aan waar ik mee bezig ben. Maar, het jaar is over de helft, en een heleboel van deze projecten zijn ook al heel ver over de helft... sommigen met de eindstreep in zicht!
Lekker voor de grijp ligt de hele bende hier bovenop de kast.


Uitdaging: Als sinds vorig jaar oktober wordt mijn voorraad gevuld met lieve, leuke, middenkleurtjes om een FANTASTISCHE quilt van te maken. In de vakantie werd het bakje nog voller... maar ermee werken doe ik dus nog niet. Want tja, het was toch de uitdaging om niets nieuws te beginnen?


Uitdaging: mijn WIM-metjeslijst hiernaast wordt steeds langer. Ik kan bijna niet meer kiezen tussen al die projecten! Want welk project is nu echt een uitdaging? De Antique Wedding Sampler van Di Ford is toch maar weer gestegen op dit lijstje. Broderie perse, nog nooit gedaan, wat moet ik ermee? Da's nog eens een uitdaging! Gespot in deze versie in Veldhoven vorig jaar...


Uitdaging is ook de Jane Pizar Wedding quilt. Wat is dat toch met al die Wedding quilts? Waarom moeten die nou allemaal zo mooi en uitdagend zijn? Ik ben al wel begonnen met het tekenen van de blokken, maar dat is nog niet begonnen aan de quilt... toch?


Uitdaging: was ik vorige week jarig, en kwam dus het stempelsetje tevoorschijn wat ik bij Jeanneke kocht op de open dag van de Quiltster. En daar kun je me toch leuk mee puzzelen zeg! Want niet alleen de quilt die Jeanneke maakt is er mee te maken.


Nee, als je even puzzelt met de stempels... 


dan blijkt ook de mini versie van deze Liberty Fields mogelijk!
In het klein ook echt een uitdaging!
Oeffffff.... zucht.... die stond nog niet op mijn lijstje:)

En als je nog even verder puzzelt met de stempels is er nog zoveel meer mogelijk. Waaronder ook het idee om iets met miniquiltjes te gaan doen...

De Ultieme uitdaging dus... Nadenken. Wat is nou echt een uitdaging om te maken? Ondertussen Lekker Doorwerken. Ben reuze benieuwd naar jullie uitdagingen.

Ik kom regelmatig bij velen van jullie via de blogjes op bezoek. Ik ben niet iemand die vaak reageert op blogs. Maar genieten doe ik wel! En mijn eigen blog? Ik vind het leuk als je reageert. Maar mijn blog heeft voor mij veel meer waarde. Het is mijn online-quiltdagboek waarvan iedereen mag meegenieten. Mijn worstelingen en vreugdes rondom het quilten mag meebeleven. En voor mezelf, om op een rijtje te krijgen wat ik wil, wat ik droom, wat ik... Nou ja. Hopelijk snappen jullie het. 

Liefs! Nathalie


15 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige uitdagingen. De eerste twee nieuwe die je hier laat zien wil ik ook ooit maken ze staan ook hoog op mijn lijstje maar net als jij moet ik nog veel,quilts eerst afmaken voordat ik weer met iets nieuws mag beginnen. Ben nu druk bezig met een borduurwerk wat ik 21 september af wil hebben en moet hangen autumn van carriage house samplings. Verder wil ik dit weekeinde eindelijk weer eens een logje schrijven over mijn belevenissen en en zware blessure van afgelopen zomer die roet in het eten gooide.ik hoop volgende week te gaan quilten aan mijn pockets of posies en voor het einde van het jaar alle nog te quilten quilts af te hebben zodat ik volgend jaar weer aan een neiuwe quilt mag gaan beginnen. We zullen zien. Jouw uitdagingen zijn in ieder geval prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Droom vaak heerlijk met je mee op je blog hoor.....
  Wil ook zo graag eerst afmaken, maar ik sta mezelf wel kleine handwerkuitstapjes toe..... had net even breinaaldjes in m'n handen en ben nu weer ijverig aan het huisjequilten...... Af of niet ik geniet van m'n steekjes....... jij toch ook?
  Nazomerse groetjes......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoor al die nieuwe plannen, en moeilijk om er niet al vast een beetje mee te beginnen, zal heel bekend voorkomen bij de meest quilters.
  Ik gebruik ook mijn blog voor naslagwerk en het is ook wel heel leuk om overal rond te neuzen.
  Ben heel benieuwd of je het vol gaat houden;)

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag,ik hou het vol om een quilt af te maken voordat ik aan een nieuwe begin.
  Ook al zie ik nog van die mooie quilts.

  Gr Sonja.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeeland ik ben het helemaal met je eens heerlijk om er een vakantie door te brengen alleen het weer laat op dit moment een beetje te wensen over. Maaar een bezoek aan de quiltster staat ook op mijn lijstje. Dat mag je als quiltster echt niet overslaan.
  veel succes met al die mooie werk ztukken die nog afmoeten.
  groeten
  marga

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik snap het helemaal! Zo zie ik mijn blog ook. Af en toe reageer ik bij anderen, maar lang niet altijd en bij iedereen. Mijn blog is ook een dagboek voor mezelf.
  Deze uitdaging ken ik ook :)
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ben je streng voor jezelf. ;)
  Ik probeer ook wel om werk af te maken voor ik iets nieuws start, maar het lukt me niet. En dan vind ik het altijd leuk om te lezen dat anderen hier ook moeite mee hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie quilts op je verlanglijstje vooral Liberty Fields . Denk dat ik die ook maar op mijn lijstje zet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om je quilt-dagboek mee te mogen volgen! Prachtige stofjes heb je alweer verzameld.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Piep wat fijn dat we eigenlijk mogen meelezen he .. Dank er voor
  En die nieuwe projecten.., tja ... Waarom ? Wel of niet ? 😀😀knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een uitdagingen allemaal Nathalie, het is zo herkenbaar al die projekten, wens je heel veel succes met het streven om alles eerst af te maken, en dat gaat je zeker lukken, en dan maar verder dromen over alle toekomstige wimmetjes
  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is alsof ik een stukje van mezelf lees, maar dan met andere projecten, die ik nog wil maken. Maar verder: een zelfde lange Wimmetjes-lijst (nou, Wimmen eigenlijk), een zelfde aantal projecten nog onder handen en ook altijd maar in je hoofd bezig met van alles en nog wat! Ach, ik ben er maar vanaf gestapt om met 1 ding tegelijk bezig te zijn, en doe gewoon, waar ik op dat moment zin in heb (dan weer patchen, appliceren, handquilten, breien, enz.) en dan is het wel handig, als er veel verschillende dingen met verschillende technieken onder handbereik liggen ;)
  Wat maak je toch een mooie dingen! Lekker blijven bloggen, en ik geniet altijd erg mee!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Van jouw blog geniet ik altijd! Zulke mooie werkstukken en zo leuk om je keuzes mee te lezen. Fijne verhaaltjes. Herkenbaar ook, dat maakt het zo gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo herkenbaar dit! Er zijn nog zoveel mooie quilts om te maken. Ik moet mezelf ook echt beperken, want anders maak ik alleen maar beginnetjes. Het is toch ook erg leuk om een quilt helemaal af te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het zijn ook zulke mooie quilts geen wonder dat je niet kunt kiezen maar je heb nog wat af temaken nog voldoende tijd om na te denken welke het gaat worden. Fijn weekend Leintje

  BeantwoordenVerwijderen