woensdag 31 oktober 2012

gek of bijna gek!

de Nearly Insane quilt kan je behoorlijk gek maken hoor! Na blokje 1 heb ik maar snel blokje 2 gemaakt. Even wat kleine aanpassingen om er 40 stukjes van te maken, maar bij dit blokje was dat een fluitje van een cent.


Ik heb besloten om de blokken op volgorde van de schuine lijnen te maken. Dan kan ik snel blokken aan elkaar zetten, en heb ik beter zicht op wat ik aan het doen ben. Eigenlijk moet ik dan ook al snel halve randblokjes maken als ik écht volgens het systeem wil werken... en zelfs 1/4 hoekblokje. Maar zover ben ik nog niet!Maar waar word ik dan zo gek van? Het sashing-probleem! De sashing die ik vorige keer liet zien zit me niet helemaal lekker. De kleur van de cornerstones tegenover de kleur van de sashing. Prachtige motiefjes allebei, maar... kweenie! Dus... nog niets gekocht. Maar wat moet het dan wel worden? Het lijkt me wijs om te weten wat voor kleur dat zal zijn, zodat ik bij het maken van de blokken er rekening mee kan houden met de buitenste kleur. De sashing van het origineel heeft trouwens een kleur die in geen enkel blok voor lijkt te komen. Dat is natuurlijk ook slim. Voorlopig ga ik eerst maar eens blokjes maken.Het volgende blok wat aan de beurt is om te maken als je het bovengenoemde systeem volgt is blok nr 8. En laat dat nou het blokje zijn wat op de derde plaats staat met de meeste stukjes! Dus zit ik sinds gisteren te prutsen en te peuteren. Het is niet volledig perfect vrees ik. Wat een gepriegel op de millimeter! Op het moment ben ik driehoekjes aan elkaar aan het peuteren van 1/2 inch vierkantjes diagonaal doorgesneden... Hoezo klein? Maar... LEUK!!!!! Je moet wel een beetje insane zijn om dat te doen. Meer naadtoeslag dan stof aan de voorkant...


Hier zie je het resultaat tot nu toe. Het klosje en borduurschaartje zijn veelbetekend op deze foto... hoezo ieniemienie? Ik bekijk per randje nu welke kleur ik ga gebruiken. Het zijn zoveel kleine stukjes... ik teken gewoon hele strips met driehoekjes en knip pas als ik ze nodig heb. Minder risico op kwijtraken! Ik probeer bij deze quilt erg goed te letten op de stofpatronen, vind ik leuk, maakt een blokje nóg mooier!

Als grapje heb ik bij dit blokje gebruik gemaakt van het zo herkenbare French General randje wat langs elke stof van ze zit. Ook al zitten er ook een heleboel niet-FG stofjes in!

Ondertussen ben ik ook heeeeeeeeeeeeeeeeeel hard op weg met de Engeltjes. Elke dag worden flink wat draadjes gequilt. Nog een weekje of twee, drie en dan is ie écht klaar! DD verheugt zich er nu al op!

Fijne week! Enne, ik hoor graag van andere NI-ers zodat ik even op hun blog kan spieken!
En... natuurlijk vind ik het hoe dan ook leuk als je iets van je laat horen hoor!
Liefs, Nathalie


10 opmerkingen:

 1. Ik ben weliswaar geen NI'er maar wil je graag een compliment geven over jouw gekte! Prachtig hoor en wat een uitdaging om er nog meer stukjes bij te fabrieken, leuk!Groetjes, nadia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zie je wel nu al insane, het zijn wel mooie blokjes! En die sashings niet druk over maken ineens valt het muntje (lol) Fijne vakantie knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo he dat is echt ienemienie! knap gemaakt en leuk zo schuin verwerkt. Groetjes Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou dan hierbij mijn commentaar. Ik vind het echt prachtig wat je maakt maar ik zou me niet zo druk maken over de sashings net als Else zegt. En dan, waarom vraag je niet eens ergens advies? Ik heb 3 van die heerlijke adressen die altijd wel even mee willen kijken. daaruit ontstaat dan iets en dan zit je altijd goed!

  Succes, het wordt mooi.

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook "nog" geen NI-er maar ik vind ze heel mooi. En misschien zou je eerst een aantal blokjes maken, om daarna pas voor de sashing's te gaan kijken.
  Succes en groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige stofjes voor mooie blokjes. Leuk idee om dat randje van French General te gebruiken. Dat vind ik ook altijd zo leuk, maar ik doe er niks mee.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal gek! Ben bezig met Jane, dit is vele malen erger. ik zal er dan ook zeker niet aan beginnen, misschien voor ooit eens Maar wel mooi, prachtige kleuren. Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh leuk! Nearly Insane. Die staat bij mij ook nog op het lijstje om te gaan maken. Misschien ga ik wel met je mee doen (als dat mag tenminste)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo, ik heb besloten. Ik ga je gewoon volgen. Ben nu de eerste blokken aan het uitprinten, want heb het boek digitaal staan. Kijken hoe ver ik van het weekend kan komen met de eerste blokjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik heb met bewondering zitten kijken naa rhet feit dat je zulke kleine stukjes zo netjes aan elkaar krijgt, dan moet je idd wel beetje quiltgek zijn.
  maar wel erg mooi om te zien en ik zal je blog hierover zeker blijven volgen.
  Je bent natuurlijk ook altijd welkom op mijn weblog http://bernadetteshobbyplekje.blogspot.nl

  groetjes
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen