zondag 20 november 2011

De slingerrandjesdeken is af! en nog meer nieuws...

Ja hoor, sinds een kleine week slapen we onder de slingerrandjesdeken. Het is een echte affe quilt geworden! En het slaapt heerlijk, net even wat warmer dan alleen met het herfstdekbed. Het enige wat nog niet gebeurd is is de wasbeurt... de nachten waren zo fris dat ik geen zin had om twee dagen nog te moeten wachten omdat de quilt moet drogen (de droger, daar is dit formaat echt te groot voor, zelfs de wasmachine zal wel even proppen worden vrees ik...)
Hier wat fotootjes zodat jullie mee kunnen spieken!
Het randje had weer wat voeten in aarde, eigenlijk had ik deze randstof extra gekocht om er dwars op de rand een streepjesrand van deze stof aan te zetten. Dat werd natuurlijk, had ik kunnen voorzien, veel te veel toestand. Daarom is het nu een effen donkerblauwe bies geworden, in (echt bijna) exact dezelfde kleur donkerblauw als van de randstof. Het valt nu helemaal niet op dat er een bies aan zit, maar ik vind het wel zo rustig en mooi. De laatste rand is zo mooi dat ie verder niet zo veel nodig heeft.

De quiltbok is nu gevuld met deze:

De rand van elk engeltjesblok ga ik quilten met een hartjespatroon. Misschien is het te zien als je even dubbelklikt op de foto. Verder wil ik met naturel garen rondom de applicaties quilten. De vierkantjes, dat wordt nog even stoeien. En voor de laatste grote rand heb ik een mooie quiltmal gekocht met grote harten die doorlopen in elkaar. Weer heel anders quilten als al die rechte lijnen van de slingerrandjes! En zien jullie die prachtige achterkant? Jummie!

Verder zijn er inmiddels twee samplerblokjes klaar van deze:
Op de foto lijkt het rustiger dan in het echt moet ik zeggen. Ik vind het totaal beeld best druk en onrustig worden, zo druk en onrustig dat de twijfel steeds toeslaat. Ik heb zelf het idee dat de sampler blokjes niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Ik denk dat ik voorlopig alleen maar sampler blokjes ga maken en goed ga nadenken over de log cabin blokjes. Misschien dat ik de log cabins alleen met de blauwe stofjes moet maken en de lichte kleuren van de log cabin moet vervangen door witte stofjes. Of dat het helemaal geen log cabins gaan worden. Ik weet het gewoon niet, dus als iemand er iets over wil zeggen, voel je vrij!


3 opmerkingen:

 1. Wat is die quilt prachtig geworden! Het slaapt inderdaad heerlijk onder zo'n ding, daar verbaas ik mij steeds weer over.
  En nu ben je weer bezig met zo'n mooie....die achterkant is erg leuk.
  Lijkt mij best een goed idee om eerst meer samplerblokjes te maken, dan kun je denk ik ook beter zien of het echt te druk wordt.
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een SCHOONHEID die slingertjes deken van jou, wat zal dat lekker slapen! Suc6 met je andere werkjes. fijne zondag, knuffels

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is je quilt prachtig geworden. Daar kun je echt trots op zijn. Het blauwe biesje staat er mooi bij.
  Groeten,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen