maandag 9 juni 2014

andere speurtocht!

Vertelde ik vorige keer over mijn speurtocht naar een geschikte rand, ben ik nu bezig met een andere speurtocht! Afgelopen zaterdag was het weer brocante markt in Heusden en vandaag was er een rommelmarkt in Oisterwijk. Vooral die in Heusden was weer erg succesvol!

Ik vond er onder andere dit mooie ding... een oud warmhoudbord-met-cloche. Hoe oud zou het zijn? Mijn speurtocht op internet levert soortgelijke bordjes op voor kinderen met printjes en die zijn uit de beginjaren 60. Zou deze ook uit die periode stammen? Echt geen idee, wie het weet mag het roepen, maar ik vind het toch een leukerd!


Ook een mooie stoere Westmalle krat met ijzeren beslag. Jaren 70 staat erop. Ach, toch al weer een jaartje of 45 oud! Ik moet 'm nog vullen met leuks. En... een verstandig mens denkt vooruit... met kerst is het een handige adventskalender!


Inmiddels ben ik druk aan het quilten. Er waren veel vragen over hoe ik dat ging doen, dus hierbij twee foto's waarbij je het effect ziet. Het quilt erg makkelijk, want je kunt in lange golvende lijnen quilten (dus diagonaal) waardoor je lekker in een moeite door kunt. Mijn ovale quiltring is geweldig voor dit soort motieven! Ik zweer erbij!
Ben ik ook nog aan het brainstormen over mijn mandjesquilt. Nee, niet die oud-engelse, die liggen (weer) even stil, komt wel weer. Maar omdat ik in de afmaak-modus ben kwamen deze weer boven drijven. Ik heb er inmiddels bijna 40 gemaakt en ik vind het wel welletjes. Steeds vaker kom ik erachter dat het niet mijn ding is om zomaar honderd(en) keren hetzelfde blokje te maken. De Winding Ways vroegen het uiterste, maar zelfs 99 square in a square op de naaimachine vind ik al saai, en steeds hetzelfde motiefje moeten appliqueren dus ook. 

Maar ik maak het mezelf wel moeilijk ermee. Al zoekende kwam ik op het www een foto tegen van dit quiltje

Daar zie ik wel iets in, met in de buitenste rij de mandjes in de hoofdrol! Hieronder zie je ze op twee verschillende achtergrondstofjes. Fijne week!
Hier gaat het al te keer met regen en onweer... ik maak er maar een mooie quiltmiddag van!
Liefs, Nathalie

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie dingen weer allemaal, weet je al welk stofje het gaat worden voor de mandjes? Hier wordt het nu ook donker.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je mooie dingen gescoord. En wat een leuke toepassing voor je mandjes om te gaan doen. Zonde als ze in de kast blijven liggen. Daar zijn ze te leuk voor.

  groetjes, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker dat speuren op de brocantemarkt in Heusden.
  Leuk om zo je mandjes te verwerken.
  Een heel goed idee.
  groetjes Merian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je krat is prachtig!
  En van je lapjes nog maar te zwijgen.
  Heb van de regen-gelegenheid ook gebruik gemaakt om lekker te handwerken vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen