maandag 7 oktober 2013

Steeds weer een beetje verder!

Zo gaat dat met quilten... je komt steeds weer een beetje verder. Stapje voor stapje, of liever... steekje voor steekje. Momenteel zijn er twee quilts die mijn volle aandacht hebben. De Nearly Insane-Nog Gekker. Afgelopen week weer wat blokjes gemaakt, en ook blokjes uit de originele quilt vervangen. Want blokjes die ik niet leuk of uitdagend genoeg vind, of die vaker voorkomen, die maak ik niet! En liefst vervang ik de hele simpele door een beetje gekkere blokjes.

Zo werd de ster in het boek, nr 6, die al een beetje een log cabin binnenkant had van 1 randje, voorzien van een meer log cabin achting binnendeel...


En af en toe zie ik ergens een leuk blokje op internet, waarvan ik dan de foto netjes bewaar in het NI-NG-mapje en die teken ik dan na.


Nog twee blokjes en twee hoekpuntjes, dan kan de hele middelste rij er al weer aan! Begint het echte aftellen eigenlijk al... Iedere keer als ik deze quilt uitvouw word ik er zo blij van!

Verder heb ik zitten broeden op het middendeel van de Winding Ways, want dat zinde me niet. En de beste ideeën komen zoals altijd 's nachts... Het patroon wat ontstond en wat ik zo mooi vond, de gekke 4-puntige soort van ster, heb ik verkleind en gedraaid midden in het blauwe deel gequilt. Gewoon met wit garen. En het is me toch mooi! Dus ben ik nu druk alle middendeeltjes aan het quilten, zijn er heel veel steekjes gezet, nog 9 middenstukjes en dan ben ik weer 'bij'. Grappig vind ik ook dat de witte cirkels zoveel nadruk krijgen, dat komt denk ik omdat ik op een halve cm vanaf de rand quilt waardoor de hele witte rand omhoog komt.


Verder heb ik ook nog last van de opruimeritis. Heerlijk virus! Krijg je een leeg en opgeruimd huis & hoofd van! Er gaat van alles naar de kliko, kringloop, papierbak, textielbak of mensen die iets kunnen gebruiken. En ik ben nog lang niet klaar!

Ach ja, een hele dag quilten is niet echt goed voor je handen, polsen en ellebogen toch?

Fijne week!
Liefs Nathalie

9 opmerkingen:

 1. Mooi hoe je de blokjes van NI hebt aangepast.
  Leuk die oplossing voor het midden van Winding Ways.
  Hier is ook het opruimvirus toe geslagen, maar het gaat langzaam!!
  groetjes Merian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mooi blok geworden! En je winding ways wordt prachtig!
  Fijne dag, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige blokken en mooi quiltwerk,..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jouw winding ways wordt prachtig en als je zo'n opruimvirus heb, goed benutten, dan kun je er weer lang tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dus jij maakt een gekker dan gek quilt. Knap. Mij lijkt de gewone variant al lastig genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk je blokken van de NI, vind je idee heel leuk om blokken die je niks vind te vervangen. De blauwe vierkantjes vallen niet zo op, naar je witte rondjes des te meer en dat vind ik heel erg mooi staan.

  Groetjes,
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke blokjes heb je gemaakt.
  De WW's is heel mooi.
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat wordt je winding ways toch mooi! en wat leuk dat je je NI nog gekker maakt! leuk om te zien. dank je

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ze worden allebei schitterend! Zo knap hoe je dat allemaal doet!
  Groetjes, Janita

  BeantwoordenVerwijderen