zondag 20 oktober 2013

Dagje Veldhoven!

Vandaag was ik met Henriëtte een dagje naar Veldhoven! Met een missie, want er moesten stofjes voor Henriëtte gezocht worden voor A boy's story, maar dan in de baby quilt versie. Zelf ben ik aardig voorzien van stofjes en met nog genoeg projecten onder handen had ik echt, echt geen stofjes nodig!

Dus ging ik vooral voor de tentoonstelling!
En zoals altijd zie je dan van alles waar je langs loopt en wat niet je smaak is, maar er hangen ook Prachtige Quilts! Inmiddels is de beurs afgelopen, dus kan ik met een gerust hart wat laten zien, ook leuk voor de mensen die Niet Gingen. Ik heb ruim 100 foto's gemaakt zag ik toen ik thuis kwam!


De absolute topper vandaag voor mij... heel inspirerend! Prachtig werk van zandkleurige en bruine driehoekjes. Maar schijn bedriegt. Er zitten ook heel veel oker, rode, roze en blauwe driehoekjes in! Ik heb wel 15 foto's van deze bjoetie gemaakt! Een detail voor jullie... zucht...


En dan deze witte quilt:

Dat was precies wat ik ooit voor ogen had met mijn afgebroken witte quilt project! Toch maar lekker foto's van genomen, wie weet pak ik dit Ooit weer op!

En dan de Buit, 1 schattig Insane F8je!


En negen leuke oude stofjes (in bruin en zand, als mooie aanvulling op de mandjes, en ach, wat over is, kan toch ooit in zo'n mooie driehoekjesquilt?) Lekker gek zijn ze wel!


Bij deze quilt ben ik trouwens ook lang stil blijven staan. Het ontwerp en kleurgebruik sprak me wel aan, en als je dichterbij kijkt...


detail, dichterbij... wat een werk en dat met hetzelfde stofje! Een heel opvallende keuze, ik ben er dan ook nog niet uit wat ik van dit effect precies vind.


En dan, last-but-not-least, deze Buit!


Een prachtig, oud, broos en bijna-uit-elkaar-vallend-maar-oh-zo-mooi gekantklost topje. Of moest het een blousje worden en is het er nooit van gekomen? In elk geval, ik viel er als een blok voor. Al dat oude handwerk, prachtig, en dat voor een prikkie! Het mag mooi wezen aan het oude hangertje aan de buitenkant van onze kledingkast.

Hopelijk ook wat inspiratie voor jullie allemaal!
Liefs, Nathalie

5 opmerkingen:

 1. Mooi e quilts en lapjes laat je ons weer zien en leuk dat kantklos vestje zeg................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een leuk verslag. Ik was er gisteren en ik vond die eerste quilt ook héél mooi! Veel plezier met je aankopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wonderful quilts - thanks so much for the photos!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap ook wel waarom je voor de driehoekjes quilt viel! Prachtig! En ook echt een project voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. The antique triangle quilt is so beautiful! Thank you for telling me you posted it on your blog. I collect old lace/handmade pieces too! Love your top.

  BeantwoordenVerwijderen