woensdag 3 april 2013

Volle kracht... achteruit!

Wat een rust hier op mijn blog!En eerlijk gezegd, thuis heb ik ook vakantie gehad. DH was ook een weekje vrij, en samen hebben we gezellige dingen ondernomen. Helemaal leuk! Maar van quilten kwam even niet zo veel, en van een verhaaltje neerkrabbelen al helemaal niet.

Bovendien was ik ergens anders mee bezig... Een minder leuk klusje. Ik ben driftig aan het achteruit naaien. Allereerst met de frisse start. Had ik dit prachtige kant gekocht voor de buitenrand....

Mooi theebadje gegeven (maar eigenlijk nog steeds niet donker genoeg naar mijn zin). Aan de quilt genaaid. Ik dacht, voor de stevigheid, doe ik dat met een kleine zigzag... Fout idee! Want toen de rand eraan zat bleek mijn idee voor de hoeken toch niet te werken. Te krap, zeker voor zo'n brede rand.

Vervolgens heeft de quilt zeker 6 dagen over de stoel gehangen. En elke keer als ik er naar keek kreeg ik er toch wel de ' p ' in... denk je dat je bijna bij de eindstreep bent, blijkt toch maar weer dat bij deze quilt alles in twee keer moet gaan... zucht.

Dus mijn tornmesje gepakt, en elke dag haal ik nu braaf één rand uit. Dat kost me een uur! Het zigzagje heeft de kant strak tegen de stof getrokken, dus moet ik heel voorzichtig zijn.

Natuurlijk heb ik nu niet genoeg kant voor mijn rand (deze dommerd had meteen het restant 'netjes' afgeknipt), dat betekent dus nog maar een keer bestellen. En de meters kant die ik over heb hangen straks vast wel ergens mooi te wezen als kastrandje of gaan aan een ander quiltje.

En ook dit blokje was aardig wat achteruit naaiwerk.
Ik tekende, knipte, en naaide het op tweede paasdag tussen de bedrijven door. En dat was het probleem, want hoe simpel het blokje ook is, door steeds niet zo goed op te letten heb ik wel 4x een naadje los kunnen halen! Spiegelbeeld en symmetrie, da's niks voor 'even tussendoor'!
Nog twee-en-een-half blokje voor deze rand, het schiet op!

Dus gisteren de mandjes maar eens erbij gepakt. Als de rest even niet wil, maken de mandjes me altijd blij! Mandje 10 is geknipt en gedeeltelijk geappliqueerd, en dit gezellige sterretje werd ook nog gemaakt. En DD d'r broodtrommel is ingepikt!


En tot slot nog even dit... ondanks de uitblijvende lentetemperaturen en al ons geklaag erover vond DS gisteren toch het bewijs van de aankomende lente in onze tuin!
Bij zijn zoektocht naar lieveheersbeestjes en slakjes vond hij dit prachtige nest van de heggemus... midden in een kleine buxuspunt!

Fijne week!
Liefs, Nathalie

7 opmerkingen:

 1. Och, gelukkig het overkomt ons allemaal, maar jij hebt nu wel even heel pech hoor.
  Wat een prachtige eitjes hebben jullie gevonden. Hopen dat je het proces kunt blijven volgen.
  sterkte nog en ach, later lach je er om.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig ben je niet de enige die dit overkomt, op het moment zelf is het erg vervelend, maar als alles weer opgelost is dan ben je weer helemaal blij.
  Je mandjes worden erg mooi. Succes. groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig ben je niet de enige die terug moet naaien.
  Zelf heb ik ook wel eens van die tijden ik gooi het dan ook in een hoek.
  Maar dat je quilt mooi gaat worden is zeker . groetjes yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat vervelend om steeds weer overnieuw te moeten doen,..

  Het wordt wel prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, dat overkomt iedereen wel eens dat achteruitnaaien. Maar vervelend is het. Succes ermee.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat je met de mandjes weer lekker vooruit kan naaien. Wat leer je toch veel van die frisse start, al is het misschien niet de leukste manier om dingen te leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heel toevallig kom ik hier op je blog terecht, ik denk dat het komt door de titel: dat ik dacht: hè, ik ben niet de enige die achteruit werkt ;)
  Ik ga je volgen hoor, liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen